Sport

2014.03.07. 19:05

Negyedik helyen fordulhat a Füred

A Vác elleni magabiztos győzelmének köszönhetően a nagyszerű negyedik helyen fejezte be a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes az alapszakaszt.

B. Virág Rita

BKSE–Vác 30:20 (16:11)
Balatonfüred, 600 néző. V.: Bonifert, Oláh.
Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – Nagy, Grigoriev 4, SZÖLLŐSI 5 (1), Kovács 4, Zdolik 3, Pásztor 4. Csere: Komendánt (kapus), Kis, Gerdán, Bánhidi 1, Faluvégi 1, Juhász 1, Bóka 2, Németh B. 1, TOMBOR 4. Edző: Sótonyi László. 
Váci KSE: Vitáris – Gábori, Tyiskov 1, Bajorhegyi 1, Kocsi 2, Lendvai 1, Császár. Csere: NIKOLICZA 4, Simányi 1, Kökény 2, SZÉKELY K. 4, Laurentz 3 (1), György 1, Johátzi. Edző: Rosta István.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/1.

Kellemetlen meglepetés fogadta a csapatokat, mert a játéktér egy hokipályához hasonlított, annyira csúszott. Szerencsére nem sérült meg senki.

Grigoriev lövéssel és Vitáris védéssel indult a találkozó. Pásztor lőtte a fürediek és a találkozó első gólját, de az ötödik percben még 2:2-t mutatott az eredményjelző. Aztán beindultak a hazaiak és 6:2-nél (13. perc), el is fogyott Rosta István türelme. Időkérése után megszületett a harmadik váci találat, de Pásztor kettővel válaszolt (15. perc: 8:3). A 21. percben emberhátránynál talált be Bánhidi (13:5), majd közelebb lopódzott a Vác, sőt Sótonyi edző időkérése sem használt a vendéglátóknak. Érthetetlen hat perces balatoni gólcsendben 14:9-re jöttek fel a vendégek. Szerencsére az utolsó percekben füredi gólok is születtek, és a szünetre is megmaradt az öt gólos különbség.

A fürediek légiósa, Grigoriev négy góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Zwicker Tamás)

A második játékrészben öt percet kellett várni a BKSE első találatára, miközben kimaradt egy hétméteres is. A Füred hibáiból élt a Vác, azonban két gyors hazai ziccer után (39. perc: 20:13), a vendégek kértek időt. Jól éltek a váciak a balatoni botlásokkal és a kapufa is nekik segített (44. perc: 22:16). Öt perc után újra betaláltak a Sótonyi legények és az 51. percben már kilenc volt közte, s hamarosan a hazai drukkerek tizet számolhattak a Vácra. A hajrában a különbség nem csökkent.

Sótonyi László: - Gratulálok csapatomnak a negyedik helyhez. Vár ránk a rájátszás, és ezeket a mérkőzéseket ott szeretnénk folytatni, ahol most abbahagytuk az alapszakaszt.

Rosta István: - Örülök, hogy senki sem sérült meg ezen az életveszélyesen csúszós pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!