Sport

2015.07.27. 13:27

Negyedszázada írta a Napló: Színvonalas sportversenyek - Itt jártak a csehszlovákok is

Veszprém – Szombaton délután rendezték meg a harminckettedik atlétikai Balaton Bajnokságot.

A hagyományos nemzetközi viadalon huszonöt egyesület – köztük csehszlovákok, jugoszlávok és NSZK-beliek – száz atlétája hat-hat versenyszámban mérte össze tudását, adta hírül 25 éve Molnár István a Napló hasábjain.

A kellemes időben zajló találkozón rajthoz álltak az ajkai, pápai, péti és veszprémi atléták is.

Női versenyszámokban megyénk atlétái eredményesen szerepeltek. Fotó: archív, Borbás János

Megyénk férfi atlétái váltakozó sikerrel szerepeltek. Az ajkai Makláry Szabolcs 200 méteren a harmadik előfutamban elért 23,5 mp-es időeredményével a második legjobb időt futotta. A döntőben már nem indult! Klubtársa, Rédling Szabolcs a külföldi versenyzők társaságában a legjobb megyei futónak bizonyult. Ötezer méteren a távot végig vezető, rendkívül szívósan, magabiztosan versenyző ajkai Király Csaba biztosan győzött a pécsi Szerencsés és a csehszlovák Suterik előtt.

Női versenyszámokban megyénk atlétái eredményesen szerepeltek, három első helyet szereztek. Az utánpótlás-válogatott kerettagok közül Végh Anett (Ajka Hungalu) 200 és 400 méteren, Dóczi Éva (VEDAC) pedig 1500 méteren nem talált legyőzőre. Érdemes megemlíteni, hogy Végh 400 méteren 2,7 mp-cel jobbat futott a második helyezettnél. Dóczi pedig simán győzött nagy vetélytársa, a fehérváriak kiválósága, Sipka Ágnes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!