egytestű vitorláshajók

2019.06.18. 21:09

Negyedszer győzött a Raffica

A Raffica Sailing Team nyerte a hagyományos tókerülő viadalt, a Bol d’Ort, a Genfi-tavon az egytestű vitorláshajók között.

B. Virág Rita

Fotó: Török Brigi/Facebook

Az idei Bol d’Orra 464 hajó adta le nevezését, köztük három magyar egységgel: a Raffica Libera Király Zsolt, a Nelson Flottalízing Flaar 26 RR a balatoni szóló tókerülő bajnok Varga Lajos kormányzásával és az ezúttal nemzetközi legénységgel, orosz zászló alatt a Principessa Libera.

A 123 kilométeres össztávú viadalon a balatonfűzfői Király Zsolt vezette Raffica a tizennegyedik helyen ért célba, viszont csak többtestű hajó előzte meg, így saját kategóriájában a legjobb lett.

Az egytestűek számára kiírt trófeát, a Bol de Vermeilt a Raffica már negyedszer hódította el.

A verseny közben ötven éve nem látott vihar tört ki, s a brutális, orkán erejű szélben, valamint a hatalmas esőben a mezőny nagy része az életben, a talpon maradásért küzdött.

A Nelson (a beszámolók szerint az első nyomásban felborult) és a Raffica sikerrel vészelték át a kritikus időszakot, sajnos azonban a Principessa felborult és a verseny feladására kényszerült.

A vihar előtt Király Zsolték stabilan vezették az egytestűek mezőnyét, eközben azonban többen is megelőzték őket, de a szél elcsendesülésével sikerült visszaszerezni az éllovas pozíciót.

További érdekesség, hogy a nyugodt időjárási körülmények között a Principessa is az élmezőnyhöz tartozott, a második helyen hajózott igen sokáig.

A 81. alkalommal megrendezett Bol d’Oron végül svájci siker született, az abszolút első helyet a Ladycat elnevezésű katamarán szerezte meg Yann Guichard kormányzásával.

A Raffica legközelebb a Bodeni-tavon versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában