Sport

2016.05.04. 17:40

Negyvenöt percig szoros volt

Veszprém – Amíg bírta szuflával, addig jól tartotta magát a Balatonfüred a bajnoki címvédő MVM Veszprém otthonában. Az utolsó tizenöt percben azonban kijött a két csapat közti különbség.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-BKSE 35:24 (14:15)

Veszprém, 1500 néző. V.: Felhő, Öcsi. MVM Veszprém: Alilovic – Marguc 6 (5), Sulic 1, Guardiola 1, Schuch, Sliskovic 7, Ugalde 2. Csere: Mikler (kapus), Palmarsson 4, Nilsson 6, Zeitz 2, Gulyás 3, Iváncsik 3, Ilic. Edző: Javier Sabate. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gyene 1, Petrovski, Szöllősi 1, Bánhidi 1, Zdolik 6, Bóka 4. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Ligetvári 2, Gerdán 1, Kancel, Kasparek 3, Győri 4 (2), Németh B., Gábori, Terzic.  Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill 2/1.

Megyei rangadót rendeztek a férfi kézilabda NB I rájátszásában, ahol a bajnoki címvédő a negyedik helyre hajtó Balatonfüredet fogadta.

A veszprémiek szombat óta harmadik mérkőzésükön lépnek pályára, a Vardar Szkopje elleni BL-negyeddöntő után hétfőn Vácott szerepeltek (21:33), most pedig újra hazai környezetben kézilabdázhatnak.

A találkozót megtekintette a pénteken az arénában EHF-Kupa döntőt játszó német Metzingen női csapata is.

El kell mondanunk, hogy a lokálderbit egy füredi és egy veszprémi játékvezető vezette, Felhő Ferenc és Öcsi Tamás személyében.


Bóka csent el egy labdát és megszerezte a vezetést a tópartiaknak,  majd újra ő volt eredményes (4. perc: 0:2). Az MVM első találatára a 4. perc közepéig kellett várni, Sliskovic bombázott Fazekas kapujába (1:2).

Gyene mintha megijedt volna Alilovictól, erőtlenül dobta a büntetőt, nem úgy Marguc, s így máris egyenlő volt. Fazekas nagyszerű bravúrokat mutatott be, Alilovic viszont egyelőre nem találkozott a labdával, így aztán Zdolik és Bóka újabb góljaival 3:5-re alakult az állás.

Az MVM Marguc heteseivel tartotta a lépést, a fiatal Füred pedig bátran és láthatóan felszabadultan kézilabdázott. Kasparek átlövésével 4:7 állt az eredményjelzőn, Sabate edző pedig időt kért.

Zeitz és Sliskovic fogadta meg a tréner tanácsait, és ezzel újra szoros lett (15. perc: 6:7).

A BKSE azonban nem ijedt meg, Kasparek és Gyene tartotta a kétgólos előnyt. Ilic hiába törhetett egyedül kapura, Fazekas megfogta a ziccert, viszont Palmarsson lövéseivel már nem tudott mit kezdeni (23. perc: 11:12).

Kancel kiállítását jól használta ki a Veszprém (13:13), majd a következő percben, egy újabb emberelőnyben, már a vezetést is megszerezte az MVM (28. perc: 14:13). A félidő utolsó perceiben azonban Zdolik duplázott, és a Füred 15:14-es előnyével ért véget a játékrész.

Sliskovic gyorsan egyenlített, majd Ugalde góljával már a hazai alakulat vezetett (34. perc: 16:15).

Aki azt gondolta, hogy talán megváltozik a játék képe, az tévedett, a BKSE újra és újra egyenlített, kihasználva a veszprémiek megingásait (41. perc: 18:18). Palmarsson unta meg a tétlenséget és két bombagóllal 20:18-ra alakította az eredményt.

Kezdett összeállni a címvédő védelme, Mikler is bemutatott néhány védést, a támadószekció pedig jól tette a dolgát (46. perc: 23:18). Ligetvári törte meg a rossz füredi sorozatot, azonban ettől kezdve már az MVM irányított. Fokozatosan nőtt a különbség az 55. percben már 30:22-re állt a derbi.

A hajrában tízre hízott a differencia, az utolsó találatot pedig Gulyás szerezte egy szép lövésből.

Javier Sabate: - Nehéz sorozatban vagyunk, a Vardar és a Vác után nagyon megerőltető volt játszani. Az első félidőben ki is jött a fáradtság, ám a csapat előtt le a kalappal, a szünet után összekapták magukat, összeállt a védekezés, Mikler fantasztikus volt, és így biztosan nyertünk.

Csoknyai István: - Amíg bírtuk erővel, addig remek kézilabdát játszottunk. Az utolsó 15 percben azonban felőrölt bennünket a Veszprém. Azt gondolom azonban, nem szégyen kikapni a világ legjobbjától, a fiúk nem ijedtek meg a nagy nevektől és tisztességgel helytálltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!