kézilabda nb I

2018.05.05. 19:52

Negyvenpontos lett a Balatonfüredi KSE

Edzőmeccsel zárta a 2017/2018-as szezont a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Kézilabda: Balatonfüredi KSE-Ceglédi KKSE

BKSE-Cegléd 34:23 (19:13)

Balatonfüred, 400. V: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: Fazekas – HORNYÁK 7 (3), Kasparek 2, Semenov, TOPIC 4, SZITA 5, BÓKA 4. Csere: BŐSZ (kapus), DEBRECZENI 4, Kancel, Kemény 3, Karvatski 1, Németh 1, Máthé, Déber 3. Edző: Csoknyai István. Ceglédi KKSE: Mojsilov 1 – Megyeri, Hajdu 1, Dávid, Szabó 2, Juhász 1, Hódi. Csere: Aleksza, Pallag (kapusok), Radnic 4 (1), RADOVIC 4, Borsos, GRBOVIC 4, Tóth 2, LÁSZLAI 4, Dávid. Edző: Jakab László.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

Szezonbeli utolsó mérkőzésén a Ceglédet fogadta a BKSE, amely a negyedik helyen végzett az NB I-ben. A vendégek számára sem volt tétje a találkozónak, az alföldiek már bebiztosították bennmaradásukat.

Varsandán Milán, Debreczeni Dávid és Stanislav Kasparek az utolsó mérkőzését játszotta balatonfüredi színekben.

Gyors gólokkal indult a meccs, ahogyan várható volt, a védekezések nem voltak túl szigorúak. Különösen a ceglédiekre volt ez igaz, 5. perc: 4:1.

Tizenegy perc játék után ötre hízott a hazai előny, és tovább robogott a BKSE, 13. perc: 12:5. A folytatásban kissé összekapta magát a vendégcsapat, ez arra volt elég, hogy lassabban növekedjen a differencia.

A 21. percben Bóka találatát követen tízet számolhattak a hazai szurkolók, 17:7. Mindkét szakvezető sokat cserélt, a játék képe közben persze nem változott. A félidő hajrájában kettős emberhátrányba került a BKSE, amelynek nem jött össze a húsz találat az első 30 percben, ám így is magabiztosan vezetett.

A második játékrészben viszont nem kellett sokat várni a 20. hazai gólra, Debreczeni volt eredményes. Nyolc-kilenc találat volt a különbség, a 41. percben 25:17-et mutatott az eredményjelző.

Mindkét oldalon számos technikai hiba akadt, nem volt túl feszes a meccs. A Fazekast váltó Bősz mutatott be egy-két szép védést, feldobva ezzel a hangulatot és emelve a színvonalat.

Nem tudta a házigazda ismét tízre növelni az előnyt. Egészen az 53. percig, ekkor Kemény találatával ismét tíz gól volt a két csapat között a különbség, amit Déber egy szép ejtéssel tizenegyre alakított.

Maradt ez a differencia, a balatonfürediek, akiket a végén felállva tapsolt közönségük, 40 ponttal zárták az idényt.

Csoknyai István: – Nehéz, hosszú szezon végén sikerült feltennünk a pontot az i-re. Jól játszottunk, sok gól volt, a nézők élvezték a meccset. Gratulálok a csapatnak, az egész éves teljesítményhez, és köszönet a szurkolóknak!

Jakab László: – Gratulálok a Fürednek! A mi csapatunkat az utolsó hónapban nehézségek gyötörték, azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy gratulálok a hozzáállásért. Bízom benne, hogy jövőre is összecsapunk a fürediekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában