Építők TSE

2019.01.14. 07:00

Néhai turista elnökükre emlékeztek a túrázok

Idén az Építők TSE már második alkalommal szervezte meg azt a nyílt emléktúrát, amely egykori elnöküknek, Szilágyi Lászlónak állít emléket.

Jákói Bernadett

A túra rajtállomásán , márkói temetőben Schmid házaspár sírját felkeresve mécses gyújtással emlékeztek a természetjárók

Veszprémben és a turistakörökben jól ismert aranyjelvényes túravezető-elnök tiszteletére a jelenlegi Építők Természetbarát Sportegyesület elnöksége hagyományosan január második, az egykori elnök születésnapjához közeli hétvégén hirdeti meg Márkó -Csatár-Ördögrágta kő-Veszprémvölgyi úti Turista emlékjel – Dózsavárosi temető útvonalon a Piros sáv turistaúton a bakancsos, gyalogos nyílt emléktúráját. A túra rajtállomásán a márkói temetőben mécses gyújtással emlékeztek az egyesület jeles tagjaira, a Schmid házaspárra is.

A túra rajtállomásán , márkói temetőben Schmid házaspár sírját felkeresve mécses gyújtással emlékeztek a természetjárók

Az útvonalválasztás sem véletlen, hiszen az elmúlt évtizedekben az Építők TSE elnöksége és tagsága a néhai elnökük irányításával a piros sáv útvonalon technikai feladatokban, -mint útkarbantartás, turistaút festése is- jelentősen kivette részét. Az emlékező bakancsosok a Veszprémvölgyi út mentén álló, idén a Föld napján felavatott Természetjárók Emlékműnél rótták le kegyeletüket az elhunyt megyei természetjárók emléke előtt is. A túra végállomásán, a Dózsa városi temetőben a családi sírhelynél szintén mécsest gyújtva idézték fel Szilágyi László az Építők TSE elnökeként eltöltött több évtizedes egyesületi és szövetségi munkásságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában