Sport

2006.06.08. 22:00

(!Nem én estem ki!

Pápa - A nagyon rossz őszi szereplés után mindent megtett brazil, afrikai, olasz, kanadai és magyar válogatott labdarúgókkal tárgyalt, közülük többet leszerződtetett. Nála jobban senki nem akarta, hogy benn maradjon a csapat az első osztályban.

Mórocz Zsolt

- Alapvetően két fontos kérdésre választ kaptam - kezdte Bíró Péter, a Lombard Pápa klubtulajdonosa az év végi értékelést. - Egyfelől hiába próbálunk meg minden szempontból jó csapatot építeni, a külső körülményeket nem lehet kalkulálni. A hátráltató tényezők a legnagyobb jó szándék ellenére is bekövetkezhetnek (lásd veszprémi vizsgálatok, példátlan sérüléshullám tíz külföldi labdarúgó közül hét a műtőasztalra került és a többi). Másfelől az utolsó meccsek bebizonyítoták, hogy jó döntéseket hoztunk, megfelelő tudású játé-kosokat hoztunk a klubhoz.

- Ehhez azonban edzőt is kellett cserélni.
- Akik korábban kritizálták Zsivoczky Gyulát, azok vágják most a fejemhez, hogy miért nem korábban bíztam rá a csapatot. Sajnos Magyarországon vannak emberek, akik azt képzelik attól, hogy valakinek pro licences edzői papírja van, máris kiváló szakember. Nevetségesnek tartom, hogy jogi kiskapukat kell keresni a megoldás érdekében. Egyébként Gyula Lombard-játékos is volt, bízom a képességeiben, jól ismerem őt és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

- Nem úgy a csapat.
- Ha a magyar labdarúgásban a törvényesség, a rend és a fegyelem érvényesül, ahogy vezetői han-goztatják, akkor 130 százalék, hogy az NB I-ben folytathatjuk. Más kérdés, hogy ezekből az elvekből egyre többet lekoptatnak. Szélsőséges példaként a Honvéd esetét említhetem a licencadó bizottságtól megszorításokkal ugyan, de megkapják az engedélyt, majd még aznap öncsődöt jelentenek. Komolytalan.
- Mi történik, ha több játékos kijelenti az NB II-ben nem hajlandó focizni?
- Egy pillanatra itt álljunk meg. Mégiscsak nem én estem ki és nem én futottam fel a pályára hétről hétre. Profi, szerződött labdarúgóink vannak, akik nagyjából 120 milliós veszteséget okoztak a klubnak a kieséssel. Farkas és Müller kivételével a szerződések élnek, tehát együtt tartjuk a csapatot és lendületből vissza akarunk jutni az NB II-be. Más kérdés, hogy amennyiben bárki elfogadható ajánlatot tesz a játékosainkkal kapcsolatban, akkor tárgyalunk. Megjegyzem, a társaság erejét jelzi, hogy háromszor annyi futballistát kerestek meg más kluboktól, mint tavaly, amikor benn maradtunk az NB I-ben. Egy biztos várható változás a keretben, de nem jelentős.

- A baráti kör összejövetelén jelezték a vállalkozók, szívesen segítenének.
- Állandóan megtalálható vagyok, örömmel várok mindenkit, aki támogatni szeret-né a klubot. Még soha senkit nem kellett ez ügyben elutasítanom.
- Két éve költözött Pápára. Megbarátkozott már az új körülményekkel?
- Remekül érezzük magunkat, érezhetően szeretik a klubot. Különösen az öröm, hogy a Lombarddal szembeni ellenszenvet - amit Szombathelyen nagyon nehezen viseltem - itt egyáltalán nem tapasztaltam.

- Nyári szünet vagy világbajnokság?
- Is-is. Brazíliát szeretem, de jót tenne már a focinak egy kis vérátömlesztés, vagyis meglepetés. Talán az argentinok okozhatják. Egyébként pedig elérhető leszek, nem szeretném, ha Ronaldinho bejelentkezne, és azért borulna az üzlet, mert hiányzik az alá-írásom a papírról...Ismerem Zsivoczky Gyulát,bízom benne,beváltotta a reményeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!