Sport

2016.09.27. 18:54

Nem fogja elhinni, ki irányított a Telekomnál!

Balmazújváros- Gajic és Ilic vezérletével hozta az újabb kötelező győzelmet a Telekom Veszprém férfi kézicsapata az NB I-ben.

B. Virág Rita

Balmazújváros-Telekom Veszprém

24:28 (12:15)

Balmazújváros, 500 néző. V.: Murvai-Buzogány, Szilvási. Balmazújváros: Bagi, Pajkó, Paul - Simovic 2, Temesvári, Korsós, Balázs 4, Katzirz, Deli, Vranac, Bali 2, Veres, Hanták 2, Tomic 2, Kekezovity 11, István 1. Edző: Füzesi Ferenc. Telekom 
Veszprém: Mikler, Alilovic - Gulyás 2, Schuch, Ilic 5, Gajic 7, Nilsson 4, Kopljar 2, Aflitulin, Ancsin 2, Terzic 1, Blagotinsek 4, Milasevic, Fekete 1, Kristóf, Ligetvári. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 2, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 1/0.

A szombati flensburgi Bajnokok Ligája mérkőzést követően kedden már a magyar bajnokságban kellett helyt állnia a címvédő Telekom Veszprémnek.

A bőséges kerettel rendelkező Sabate mes

ter ezúttal Nagy Lászlót, Renato Sulicot, Aron Palmarssont, Chema Rodriguezt, Christian Ugaldet a kisebb sérüléssel bajlódó Iváncsik Gergőt pihentette.Az említett irányítók nélkül Terzic vette kezébe a karmesteri pálcát, aki az új pozícióban ügyesen helyt állt. A találkozó első gólját a fiatal Fekete Dávid szerezte, majd Gajic villant. A 6. perc végén minden kezdődhetett elölről (2:2). Ezt követően egy ideig rendre a hazaiak vezettek, azonban 6:6 után Gajic zsinórban hármat dobott. A másik oldalon Kekezovity járt az élen a gólszerzésben, s a 26. percre megint csak egy volt közte (11:12). Kopljar, Nilsson, majd Blagotinsek tett pontot a félidő végére (12:15).

Ancsin Gábor (pirosban) két gólig jutott a Balmazújváros otthonában  Fotó: Penovácz Károly


A szünet után remek 4:0-ás veszprémi szériával pillanatok alatt hétre hízott a különbség (12:19). Gajic és Ilic vezérletével a Telekom biztosan tartotta előnyét. S bár a hajrára felzárkózott 22:25-re a házigazda, a négyperces gólcsendet Blagotinsek törte meg, és újra helyre állt a rend. Bár csak négy góllal nyert a Veszprém, végül a győzelme egy percig sem forgott veszélyben és fél gőzzel is begyűjtötte a kötelező sikert.

 


Nyilatkozatok:

Füzesi Ferenc: - A mai meccsen bizonyítottuk, hogy milyen erős a keretünk. Bízom benne, hogy kijöttünk a gödörből és hasonló teljesítményt tudunk nyújtani a jövőben is.

Javier Sabate: - Minden csapatot tisztelünk, de fontos, hogy néhány játékosomnak olykor pihenőt adjak. Füzesi Ferenc nagyon jól dolgozik és szerintem be is érik a munka gyümölcse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!