Futsal Final Four

2020.02.22. 18:57

Nem jutott be a döntőbe az 1. Futsal Veszprém

A futsal Final Four elődöntőjében a Haladás biztosan verte az amúgy jó erőt képviselő Veszprémet.

Tóth Gábor

20190930 Veszprém bajnoki futsal mérkőzés 1. Futsal Club Veszprém (fehér) - Haladás VSE (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Forrás: Penovác Károly/Napló

Óvatos játékkal kezdtek a felek. De a Haladás gyorsan vezetéshez jutott: Hajmási volt eredményes közelről egy oldalberúgás után. Mind a két csapat szervezetten futballozott, nagy hangsúlyt helyezve a védekezésre. Aztán csak felpörögtek az események – a játékvezetők nem igen tudták tartani a lépést, sok furcsa döntést hoztak. Dróth Zoltánt például minden retorzió nélkül faraghatták a veszprémiek.

Fotó: Unger Tamás

Két egyenrangú csapat csatázott. Igaz, kissé mintha idegesnek tűnt volna a Haladás, ám csak rendezte a sorait, Vas óriási ziccerben rúgta a kapusba a labdát. Majd növelte az előnyét a Haladás: Hajmási visszagurított labdáját Dávid zúdította jobbról, messziről a veszprémi kapuba (16. perc: 2-0). Nem sokkal később Tatai okos fejesénél a kapufa sietett Alasztics segítségére. Nem adta fel a Veszprém, de nagyon kitámadott, így vezethetett néhány kontrát a Haladás. Ám kimaradtak a hazai helyzetek, így nagyszünetig nem dőlt a találkozó sorsa.

Fordulás után már egyértelműen fölényben játszott a Haladás. Dávid parádés passzát, indítását Vas becsúszva gyötörte át a kirontó kapus alatt (23. perc: 3-0). Majd Simic bombája forgácsolta szét a kapufát, és Dróth tornáztatta meg többször is a veszprémi hálóőrt. Nem tehetett mást: korán vészkapus játékra váltott a vendég. De biztos előnye tudatában higgadtan futballozott, stabilan védekezett a Haladás – nem engedett igazán nagy helyzetet ellenfelének.

Fotó: Unger Tamás

Igaz, a könnyű síppal befújt faultok miatt a Haladás korán, már a 34. percben elérte az öt csapathibát – érdekes módon a Veszprém eddig egyetlen egyszer sem szabálytalankodott. De, hogy tényleg semmi izgalom ne maradjon a végére, arról Luis Garcia gondoskodott, aki labdát lopott, majd saját hatásáról emelt parádésan az üresen hagyott veszprémi kapuba (36. perc: 4-0). A hajrában szétesett a Veszprém, Tatai kiállítása miatt pedig egy időre emberhátrányba is került. A Haladás sorra dolgozta ki és hagyta ki a helyzeteit. Sásdi még szórakoztatta kicsit a közönséget: kisbüntetőt védett. Vastaps kísérte az öltözőbe a zöld-fehér csapatot.

Haladás VSE–Futsal Veszprém 4-0 (2-0)

Szombathely, 1500 néző, futsal Magyar Kupa, elődöntő, vezette: Wittner, Tamási (Ibriksz). HVSE: Alasztics – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas. Csere: Sásdi (kapus), Horváth P., Simic, Sipos, Madson, Gerencsér, Péter, Luis Garcia, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon. Veszprém: Spandler – Tatai, Gyurcsányi, Milosavljevic, Bognár. Csere: Schmidmajer (kapus), Miklós, Tar, Papp, Varga, Bencsik Á., Raimundo, Bencsik R., Caio Matheus. Edző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Hajmási (2.), Dávid (16.), Vas (23.), Luis Garcia (36.). Kiállítva: Tatai (38.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában