Akikre büszkék lehetünk

2019.02.05. 16:17

Nem most indult a színmagyar vegyes párosok Grand Slam-története

Az idei Australian Open-en vegyes párosban nevezett Babos Tímea, Fucsovics Márton kettősnél korábbra datálódik a legnagyobb tenisztornákra nevezett magyar indulók sora.

A közelmúltban mi is hírt adtunk arról, hogy a magyar teniszsport jelenkori két legnagyobb csillaga egymás oldalán is harcba szállt az ausztráliai viadalon, ahol a nyolcaddöntő jelentette nekik a végállomást. Folyamatosan nyomon követtük a páros eredményeit, azonban a párosukról szóló egyik cikkünk némi korrigálásra szorul a hitelesség jegyében. Ennek oka pedig az, hogy nem a Babos Tímea, Fucsovics Márton páros volt az első magyar kettős a Grand Slam-tornák történetében, noha az idézett anyagban erre találunk utalást.

A Körmöczy, Asbóth és Gulyás család MTI-hez eljuttatott közleménye alapján most korrigálnánk korábbi elmaradásunk. A közleményből kiderül, hogy Magyarország már 1938 óta indít vegyes párosokat Grand Slam-tornákon.

Akkor Wimbledonban Paksy Margit és Szigeti Ottó képviselte a nemzeti színeket. A Roland Garros-on 1939 óta volt jelen magyar vegyes páros, és 1947-ben Körmöczy Zsuzsa és Asbóth József (hazánk máig egyetlen egyéni Grand Slam-bajnokai) mai napig a magyar teniszsport legnagyobb vegyes páros sikerét elérve elődöntőt játszott és bronzérmes helyezést ért el.

Körmöczy Zsuzsa és Asbóth József

Körmöczy Zsuzsa 5 különböző vegyes páros tagjaként szerepelt – Asbóth József, Stolpa-Ádám András, Fehér Kálmán, Gulyás István és Sikorszky István oldalán.

Körmöczy Zsuzsa Gulyás István oldalán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában