Sport

2017.06.13. 13:05

A megye I-es bajnoki címet és feljutást ünneplő Perutz FC csatára remek szezont zárt

PÁPA - Venczel Zoltán ebben a szezonban, mondhatni, mindent vitt: bajnok lett és feljutott az NB III-ba csapatával, gólkirályi címet szerzett, ráadásként lapunk is megválasztotta a megye legjobb játékosának.

Horváth Gábor

Venczel Zoltánt 2016 után idén is a megye legjobb játékosának választotta lapunk. Biztosan nem bánkódik, hogy jövőre nem ő kapja a Napló-díjat, hiszen ez azt jelenti, hogy a kiváló csatár már nem a megyei első osztályban vitézkedik.

A Pápai Perutz FC ugyanis idén kivívta az NB III-as szereplés jogát. A város futballbarátai (akadnak szép számmal) két szezont vártak arra, hogy ismét NB-s foci legyen a városban.

Az első osztályú időszak lezárultával az alapoktól kellett újrakezdeni a pápai felnőtt labdarúgás szervezését, és a szorgos munkának gyorsan eredménye lett: a nemrég véget ért idényben a Perutz FC teljesen megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki aranyérmet.

A csapat egyik alapembere a befejező csatár Venczel Zoltán volt, aki 49 góllal toronymagasan lett gólkirály az MTD Hungária megyei első osztályban.

- Örülök, hogy megszereztük a bajnoki címet, ez a legfontosabb. Azt gondolom, hogy remek volt a csapat, a klub és a szurkolók összhangja az egész idényben - válaszolt kérdésünkre a 22 éves futballista, aki hozzátette: a legnagyobb riválistól, a Balatonfüredi FC-től elszenvedett őszi hazai vereséget követően ugyan kicsit keserű volt a szájuk íze, nem kenődtek el, biztosak voltak magukban.

A füredi rangadón tavasszal pedig, mondhatni, hogy csak egy csapat volt a pályán: a Perutz FC könnyedén intézte el (0:3) vetélytársát, átvette a tabellán a vezetést és a folytatásban is magabiztosan menetelt.

- Remek mérkőzés volt, rengeteg szurkoló biztatott minket Balatonfüreden, s igazából velük együtt nyertük meg a rangadót. Annyira együtt mozogtunk azon a találkozón, a csapat olyan összhangban volt, hogy nem is lehetett kérdés, ki lesz a győztes. Boldog vagyok, hogy nem kellett osztályozót (a Perutz FC-t öt másik csapattal együtt erőnyerőnek sorsolták ki, így párharc nélkül léphet feljebb a csapat - szerk.) játszani, így a jobb, a biztosabb, már nem kell izgulni, feljutottunk az NB III-ba - fogalmazott.

Venczel Zoltán elmondta, bizony sok gól benne maradt, hiszen messze nem sikerült minden helyzetét kihasználnia, de ez annak is betudható, hogy a gyengébb csapatok ellen nem sikerült mindig megfelelően koncentrálni.

Összességében az ő és a csapat statisztikái is bámulatosak. A pápai együttes 29 győztes és egyetlen vesztes meccsel, hat pontos előnnyel lett a megye I idei bajnokcsapata. A Pápai Perutz FC mindössze tíz gólt kapott a szezonban, s összesen 142 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

A társaság most jól megérdemelt pihenőjét tölti, a felkészülés június 26-án kezdődik. De már nem a megye I-re, hanem az NB III-ra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!