Sport

2013.01.26. 18:51

Nem volt vébé-láz Spanyolországban

Balatonfüred - Hiába rendeztek az elmúlt hetekben kézilabda világbajnokságot Spanyolországban, a fővárosban, Madridban és Barcelonában továbbra is mindent a futball határozott meg. A Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda klub elnökségi tagja, Bradanovics Barnabás villámlátogatást tett a kézi-vébén.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve kelt útra Bradanovics Barnabás Spanyolországba, a kézilabda világbajnokságra. A kézilabda egyébként is meghatározó sportág az életében, hiszen ő maga is játszott, aztán hosszú évekig a Balatonfüredi Kézilabda Sportegyesület elnökeként tevékenykedett, most pedig a klubvezetéshez tartozik. Érthető hát, ha kiemelten érdeklődik minden olyan esemény iránt, ami ezzel a sporttal kapcsolatos.

- Még a csoportkörök idején jártam Madridban. Az első meccsek után azt gondoltam, a helyszínen jobb lenne szurkolni, így az első hét péntekén repülőre szálltam. Két meccset tudtam megnézni: a horvát-ausztrált és a magyar-egyiptomit. A tervem az volt, hogy a negyeddöntők végéig maradok, azonban az egészségi állapotom közbeszólt, gyorsan haza kellett utaznom hétfőn - magyarázta a füredi kézilabda drukker.

Beszámolójából kiderült, Spanyolországban továbbra is mindent a labdarúgás határoz meg, kézilabda-láz a világbajnokság ellenére sem uralkodott el a madridiakon, vagy a barcelonaiakon.

- A szállodában a portásra gőze sem volt arról, hogy vébét rendeznek, s igazából a Teja Magic sportcsarnokról sem tudott felvilágosítást adni. Végül persze azért odataláltam a segítsége nélkül is. A közlekedés nagyon jó volt, metróval a város minden jelentős pontját könnyen és gyorsan el lehetett érni, és az emberek is rendkívül segítőkészek és barátságosak.

Barnabás a meccseken több ismerőssel találkozott, füredi, várpalotai, veszprémi, győri szurkolókkal közösen nézte végig az említett összecsapásokat.

- Akadnak olyan kézilabda barátok, akik a hazai bajnokikat egyáltalán nem látogatják, viszont a válogatottat szívesen elkísérik a világ szinte bármely pontjára. Ezek a drukkerek most két hétre lakást béreltek Madridban, majd Barcelonában és onnan jártak a meccsekre és kirándulni is mindenfelé. Ők mesélték nekem, Barcelonában sem hozta tűzbe igazán az embereket a vébé, viszont a foci annál inkább. Egyébként a csoport meccsekre nagyon kevés néző volt kíváncsi, a lelátók kongtak az ürességtől.

A füredi klubvezető elmondta, a magyarokat a négy közé várta, s előzetesen spanyol-horvát döntőre tippelt, számára a dánok igazi meglepetést jelentenek. Hozzátette, az idei vébé lebonyolítási szisztémája rossz volt, különösen az nem tetszett neki, hogy a negyeddöntők után egyszerűen megállapították a magyarok nyolcadik helyét és nem rendeztek helyosztókat. Igazságtalannak tartja ezt, hiszen szerinte előrébb is végezhetett volna Mocsai Lajos legénysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!