nagy koncentrációt igényel

2018.12.03. 07:00

Németh Roland, megyei bajnok lövész

Németh Roland, a Tarczy Lajos Általános Iskola 8. a osztályos tanulója a közelmúltban, a Zirc Kupán egyéniben és összetettben is harmadik helyezést ért el légpuskás lövészetben, a diákolimpia megyei döntőjében pedig a 20 lövéses versenyszámban felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Polgár Bettina

Németh Roland kiemelte, további tervei is vannak a lövészettel Fotó: Tarczy általános iskola

Németh Roland kiemelte, már korábban bebizonyosodott, hogy van érzéke a lövészethez, két éve pedig rendszeresen jár edzésre a pápai Első Magyar Polgári Lőegyletbe.

– A szombat délelőtti edzéseken elég sokan vagyunk, alkalmanként 25–30 fő is összegyűlik, jellemzően 12 és 18 év közöttiek. Bárki jöhet gyakorolni, aki kedvet érez hozzá, illetve elég fegyelmezett – emelte ki.

Németh Roland kiemelte, további tervei is vannak a lövészettel
Fotó: Tarczy általános iskola

– Azért tetszik a lövészet, mert nagy koncentrációt igényel. Ha a légpuskámmal gyakorolok, csak erre tudok összpontosítani. További terveim is vannak ezzel a sporttal. Szívesen járom a természetet, érdekel az erdők világa, a vadászat, és tetszik az erdészeti pálya. Más technikai sportok is foglalkoztatnak, szívesen motorozok. Bár valószínű, hogy más irányba tanulok tovább, a későbbiekben sem hagyom abba kedvenc sportágamat – mondja Németh Roland.

Megtudtuk, a tehetséges fiatal legközelebb december 7-én és 8-án versenyez majd Bonyhádon, az országos diák­olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában