Sport

2010.10.15. 12:37

Nemzetközi érmek a palotai karate-kupán

Várpalota - A palotai Meijin Karate-Do Klub karatésai a hazai sikerek után a nemzetközi mezőnyben is bebizonyították felkészültségüket.

Novothny Ottó

A várpalotai klubot kérte fel a szövetség, hogy a hagyományos Bakonyi Betyár kupáján külföldi nevezéseket is fogadjon el. Így a sporteseményen a hazai karatésok mellett szlovák és osztrák fiatalok is szerepeltek.

A IV. alkalommal lebonyolított Bakonyi Betyár kupán a palotai színeket heten képviselték. Érdekesség, hogy a verseny előtt a szivacsküzdelem szabályait mutatta be két fiatal harcos. Ez a harcmodor lehetőséget ad arra, hogy a legkisebbek is küzdhessenek egymással. Az eseményen megjelent Takeji Ogawa kilenc danos karata mester.

A 65 esztendős főinstruktor lélegzetelállító bemutatót tartott, sőt a mester adta át a lelkes fiataloknak az érmeket is a rendezvény végén. A várpalotai klub karatésai közül aranyérmet nyert Joó Attila és Schrekk Bence (mindketten formagyakorlattal). A dobogó második fokára állhatott fel Holdinger Máté (formagyakorlat és küzdelem), illetve Bácskai Ádám (formagyakorlat).

Bronzérmet érdemelt ki Joó, Bácskai (küzdelemben), Bara Balázs Kata mindkét szakágban, ahogy Takács Gergő is két bronzot szerzett, Koczor Kristóf pedig formagyakorlatával érte el a harmadik helyet.

A palotai ifjú karatésok Sohár Imre edző vezetésével remekeltek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!