NFL

2018.01.14. 13:22

A New England és a Philadelphia is továbbjutott

A címvédő New England Patriots és a Philadelphia Eagles is bejutott főcsoportjának döntőjébe szombaton a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásában.

Az Amerikai Főcsoport (AFC) első kiemeltje, a New England könnyedén, 35-14-re győzte le a vendég Tennessee Titans együttesét, ezzel sorozatban hetedik alkalommal játszhat a Super Bowl-ba jutásért. Tom Brady, a bostoniak ötszörös bajnok irányítója 337 passzolt yarddal, közte három touchdown-átadással vezette sikere csapatát. A klasszisnak ez volt pályafutása tizedik olyan playoff-meccse, ahol legalább három td-passzt adott, ezzel megelőzte az örökranglista élén Joe Montanát.

A Nemzeti Főcsoportban (NFC) előzetesen az első kiemelt Philadelphia Eaglest esélytelenebbnek tartották a legutóbbi Super Bowlon vesztes Atlanta Falcons ellen, mivel első számú irányítóját, Carson Wentzet még az alapszakasz végén elveszítette. Ennek ellenére Nick Foles irányításával, s a védelem fantasztikus munkájának köszönhetően egy 15-10-es győzelemmel továbbjutott.

Főcsoport-elődöntők:

AFC:

New England Patriots-Tennessee Titans 35-14

később: Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars 19.05

NFC:

Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons 15-10

később: Minnesota Vikings-New Orleans Saints 22.40

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!