Sport

2016.10.21. 12:04

Norvégiából igazolt a Füred!

Balatonfüred - Az új légiós is pályára léphet a Balatonfüredi KSE szombati bajnoki meccsén a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A szerb Miljan Ivanovic 21 éves, jobbkezes átlövő, legutóbb a norvég Bodö HK csapatát erősítette. A 195 cm magas, 95 kg-os játékos most csatlakozott a fürediekhez. A hetedik helyen álló Balatonfüredi KSE ma a tizenegyedik Eger vendége lesz. A fürediek öt, a hazaiak négy pontot gyűjtöttek eddig, de a Heves megyei csapat egy meccsel kevesebbet játszott.

A Balaton-partiak helyzete érdekes, a csapat az utóbbi hetekben felfelé ívelő formát mutatott, ám a Veszprém elleni bajnokin megsérült az alakulat kulcsjátékosa, Zdolik Bence, aki ujjtörés miatt hónapokra kivált. A több más egészségügyi probléma sújtotta Füred ezután kiesett az EHF-kupából, az öt gólos hazai sikert követően héttel maradt alul a svájci Pfadi Winterthur otthonában.

A fürediek új játékosa, Miljan Ivanovic
Fotó: BKSE

A helyzet tehát az, hogy a folytatásban újra fogcsikorgatva kell küzdenie az alakulatnak a pontokért. Ezt megerősítette Csoknyai István vezetőedző is.- Tartottunk tőle, hogy Ligetvári Patrik távozásával a posztján egyedül maradt Zdolikkal történik majd valami, s ez sajnos be is következett, bajba kerültünk. Átlövő nélkül nehéz játszani, ráadásul Zdolik a védekezésből is kivette a részét.Nem könnyíti a fürediek dolgát, hogy Fazekas Nándor derékproblémákkal küszködik, Gerdán Tibor kisujja pedig eltört, ugyanakkor pozitívum, hogy Kancel Ottó ismét rendelkezésre áll. - Próbáljuk összekapni, összedrótozni magunkat és eredményesen szerepelni Egerben.

Nagyon nehéz dolgunk lesz, ellenfelünk rutinos csapat, olyan légiósokkal, mint Stochl, Antl, vagy Petro, hazai pályán ráadásul életveszélyes - fogalmazott Csoknyai István. A meccs 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!