Sport

2014.08.24. 09:35

Nulla pont a harmadik vonalban

A harmadik ligás labdarúgó bajnokság második fordulójában mindkét Veszprém megyei csapat pont nélküli jött haza idegenbeli mérkőzéséről.

Novothny Ottó

Budaörs–Balatonfüred 5:1 (1:0)
Budaörs, 100 néző. V.: Szommer.
BSC: Szentpéteri - Ódé, Herczeg (Sánta 72.), Ferkó, Hajós (Tüske 81.) - Ferencz, Csobánki, Bogáti, Sajbán M. - Horváth (Pleván 75.), Sajbán M. Edző: Albert Flórián.
BFC: Filipánics - Domján, Kovács, Bognár, Füredi - Somogyi, Szabó, Bánhidi (Balogh 46.) - Kocsis (Szöllőskei 75.), Czafit (Keszei 64.), Szűcs. Edző: Pető Tamás.
Gólszerző: Sajbán M. 4., 63., Sánta 74., Hajós 76., Ferencz 83., ill. Kocsis 70. perc.
Kiállítva: Ferkó 91. perc.

Hajós szögletéből a 4. percben Sajbán M. fejelt üresen a kapuba, 1:0. Húsz perc után magához tért a vendégcsapat, de nem tudta átvenni a játék irányítását. A 63. percben gyors hazai akció végén Sajbán M. mindenkit lefutva lőtt a hosszú sarokba, 2:0. A 70. percben szöglet után Kocsis közelről sodorta kapuba a labdát, 2:1. A 74. percben Sánta első labdába érintésével a kapuba fejelt, 3:1. A 76. percben az elcsúszó védők között Hajós rúgta hálóba a labdát, 4:1. A 83. percben szöglet után Ferenczről feledkeztek meg a védők, a budaörsi a kapuba bólintott, 5:1. A 91. percben Ferkó lekönyökölte Füredit. a játékvezető a második sárga lapjával küldte ki a játékost.

A vendégek kulcsemberei gyenge teljesítményt nyújtottak, ezért szenvedett súlyos vereséget a Balatonfüred.

Pető Tamás: – Megérdemelten nyertek a hazaiak. Nálunk jobb csapattól szenvedtek vereséget, nem elsősorban játékban vertek meg bennünket, hanem súlyos fegyelmezetlenségek miatt kaptunk ki.

A füredieknél Ferencz teljesített jól.

Sárvár–Veszprém 2:1 (1:0)
Sárvár, 200 néző. V.: Lapath.
Sárvár: Osbáth - Csákvári, Potyi, Ambrus, Dallos - Tancsics, Máthé, Mavolo (Devecsery 76.) - Klauzer (Fritz 89.), Koronczai, Szabó (Nagy 76.). Edző: Takács Gábor. Veszprém: Kádár - Venczel (Baldauf 63.), Garai (Kovács 76.), Császár, Kuti (Bolla 72.) - Zsély, Németh, Nagy - Pavlitzky, Burcsik, Tóth. Edző: Simon Attila.
Gólszerző: Tancsics 44., Koronczai 87., ill. Nagy 71. perc.
Kiállítva: Tóth 32., Németh 78. perc.

A kezdés után két azonos erejűnek tűnő csapat hadakozott egymással. Aztán a 32. percben a Tóth és Potyi egy szabad labdára összetalpalt, a játékvezető meglepetésre második sárgával kiállította a vendégek labdarúgóját. A VFC emberhátrányban is tartotta magát. Aztán a 44. percben Tancsics váratlan lövésre szánta el magát 20 méterről, a labda a felső léc alá vágódott, 1:0. A 71. percben Pavlitzky erőszakosan szerzett labdát, két csel után középre ívelt, Nagy a kapust megelőzve egyenlített, 1:1. A 78. percben Németh egy ártatlannak tűnő eset után megkapta második sárga lapját. A 87. percben keresztlabdánál elszámította magát a vendégvédelem Koronczai egy csel után kapu közepébe passzolt, 2:1..

A küzdelmes mérkőzésen a vendégek emberhátrányban is kiegyenlítetten teljesítettek, a játék képe alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

Simon Attila: – Volt ezen a találkozón minden, két kiállítás és „műhiba” is. Úgy éreztem, hogy nem volt egyenlő mértékkel mérve a két csapat.

A VFC-ből Garai, Császár, Pavlitzky dicsérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!