Sport

2014.04.09. 11:45

Ébredező bokszélet Füreden

Balatonfüred - Hosszú évek után ismét beköltözik a bokszélet a Balaton-parti városba, ahol szombaton rangos versenyt rendeznek. Igazi ökölvívó körítéssel, ahogyan kell.

Horváth Gábor

- Örömmel számolhatok be arról, hogy Balatonfüred ismét felkerül a magyar boksztérképre - tudatta a Naplóval Almás Péter, a város ökölvívó klubjának elnöke, edzője, vezetője.

A Magyar Ökölvívó Szövetség régiókat hozott létre, és a közép-dunántúli régió versenysorozatának második állomása Balatonfüred, pontosabban a Balaton Szabadidő és Kulturális Központ. A régióhoz egyébként ajkai, veszprémi, székesfehérvári, tatabányai, oroszlányi, tatai klubok tartoznak a füredi mellett, a vezető/szervező a fehérvári Varkocs György Boksz Club irányítója, Turós Arnold.

- Az országos szövetség kezdeményezésére, és a régiók segítségével megnő a versenyzési lehetőség, új esélyt kap a vidéki boksz, ezen belül Füredre is visszatér a ökölvívóélet. A régiós versenysorozat első állomása Oroszlányban volt, a másodikat rendezzük mi. A folytatásban lesz megmérettetés többek között Veszprémben is - mondta el Almás Péter, aki hozzátette: a különböző régiók között is lesznek összecsapások, megmérettetési lehetőségek.

Megyénkben Ajkán és Veszprémben is aktív bokszélet zajlik, Nagyvázsonyban hagyományosan nagyszabású versenyt rendeznek minden nyáron, Balatonfüred azonban közel két évtizede nem volt számottevő ökölvívó viadal.

 

Almás Péter elárulta az április 12-i versenyen a serdülőtől a felnőttekig számos korosztály képviselői megméretik magukat. A program 14 órakor kezdődik, a főmeccseket 16.30-tól rendezik az ökölvívó specifikusan, igényesen és profin berendezett csarnokban.

- Nyolc egyesület versenyzői érkeznek. A részvétel ingyenes, szeretettel várjuk az ökölvívás iránt érdeklődőket - tette hozzá a füredi szakember.

A szervezők a színes körítésre is adnak. A balatonfüredi szabadidőközpontban felállított ringet profi fénytechnikával világítják meg, a bokszhangulatot pedig a mérkőzéseket végigkísérő szpíker emeli majd.

 

Nyolc éve működnek ilyen formában

A Balatonfüredi Ökölvívó Club nyolc esztendeje működik mostani formájában. Akkor Farkas György irányításával zajlott a szakmai munka, Almás Péter az ő tanítványa. Almás négy éve az edző és az elnök egy személyben, tehát ő tartja életben az egyesületet. A balatonfüredi klub 15-20 fővel működik, három-négy versenyzőt tud indítani rendszeresen a különböző viadalokon. A balatonfüredi bokszolók az önkormányzat támogatásával a volt tűzoltószertárban építettek ki magunknak termet, főhadiszállást, és várják a sportág iránt érdeklődő fiatalokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!