Sport

2010.04.07. 13:42

Nyugat-Kelet meccs - Folytatódik az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság

Veszprém, Pápa - Kicsit pihenhettek az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság résztvevői, ám az igazi erőfelmérés csak most következik. A rájátszásban a nyugati és a keleti csoportok azonos helyezettjei néznek farkasszemet egymással.

Novothny Ottó

A folytatásban a bajnoki pontvadászat mezőnye három csoportra osztódik. Az 1-8., a 9-16. és a 17-24. helyért küzdenek a csapatok.

Mindkét Veszprém megyei alakulat előkelő helyen várja a pénteken folytatódó mérkőzéssorozatot. A Veszprémi Egyetem SC a bajnoki címért indul harcba, míg a Pápa-Damla KC csoportjában az első három közé kerülésért.

- A társaság az alapszakaszban hozta az elvárható eredményt - értékelt Molnár István, a VESC mestere. - A kezdetekkor azt gondoltuk nehéz dolgunk lesz, hiszen eleinte úgy tűnt nyolc csapat is harcba indul a legjobb négy helyért. Viszonylag gyorsan kiderült, hogy négyen maradtunk, így tulajdonképpen papírforma eredmény született.
 
- Senki nem tudott veretlen sorozatot teljesíteni.

- Mindenki botlott néhányat, mi például a Honvédtól kaptunk ki meglepetésre. Ez is jelzi a mezőny viszonylagos kiegyensúlyozottságát.
 
- Milyen a keleti helyzet?

- Az első három csapat (Szeged, Jászberény, Hódmezővásárhely) kiemelkedett a mezőnyből, hozzájuk csatlakozott az Eger. Közülük a Tisza-partiak rendelkeznek a legnagyobb háttértámogatással. A többieknél is sok A csoportos kosaras játszik, emellett vannak idegenlégiósaik, volt válogatottjaik és nem utolsó sorban kiváló képességű centereik is. Hatesélyes a bajnoki cím. Felértékelődnek a hazai győzelmek és aki idegenben tud nyerni, komoly lépést tehet előre.

- Első meccsüket éppen a favorit otthonában játsszák.

- Valóban, a Szeged a bajnoki cím elsőszámú várományosa. Az persze az alapszakaszban már kiderült, hogy ők sem nem verhetetlenek, de nagyon jó csapat. Sok múlik a játékvezetők korrektségén, illetve azon, hogy melyik alakulat tud jobban alkalmazkodni a hosszú utazásokhoz.
 
- Feltételezem, alig várják már az új mérkőzéseket.

- Ez pontosan így van, a srácok a tavalyi rájátszáshoz hasonlóan ismét ország-világ előtt megmutathatják magukat. Bízom benne, hogy szurkolóinkra számíthatunk, remek hangulatú telt házas meccseket játszunk hazai pályán. Az első rájátszásos kör után többet tudok mondani a céljainkról, de azt tervezzük, hogy az élmezőnyben maradunk és igyekszünk jól szerepelni idegenben is.

A VESC-et a drukkerek az idegenbeli mérkőzéseikre is elkísérhetik, a busz befogadó képességének megfelelően várják a jelentkezőket.

A Pápa-Damla KC a 6. helyen zárta az alapszakaszt.

- Ez volt a kitűzött célunk - mondta Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - Soha korábban ennyi betegséggel és sérüléssel nem kellett megküzdenünk, de legyűrtük a gondokat, melyek egyébként benne vannak a sportban.
 
- Elverték a Sopront, kikaptak a Fehérvártól.

- Pontosan ez volt a két végpontunk. Ugyanakkor a rájátszást nagyon komolyan vesszük, a csoportunkban az első három hely valamelyikét szeretnénk megszerezni. Másik célunk változatlan: minél több fiatalt beépíteni a csapatba.
 
- Nézzük a riválisokat.

- A Baja éppencsak kiesett a legjobb négyből, tele A csoportos játékosokkal. A Nagykálló nyíregyházai illetőségű klub, szintén erős társaság. A Kecskemét fiatalokból álló társulat, bravúr a bejutásuk. Az Óbudai Kaszások évek óta együtt játszanak, keményen védekező csapat.
 
- Utoljára hagyta a felsorolásban pénteki ellenfelüket.

- A korábban elmondottakból következik, hogy győzelmet várok. Csapatépítő rájátszás előtt állunk, ahol több szakmai célunk is van, melyeket a jövő érdekében meg kell valósítanunk. Várjuk szurkolóinkat is, együtt könnyebb lesz a tervek megvalósítása.

A kosaras rájátszás menetrendje

A Veszprémi Egyetem SC mérkőzései, április 9., 19.00: Szeged (idegenben), 16., 18.30: Jászberény (otthon), 23., 18.00: Eger (i.), 30., 18.30: Hódmezővásárhely (o), május 7., 18.30: Szeged (o), 14., 19.30: Jászberény (i), 21., 18.30: Eger (o), 29., 18.00: Hódmezővásárhely (i).

A pápaiak programja: április 9., 19.00: Óbudai Kaszások (o), 21., 16.30: Kecskemét (i), 25., 18.00: Baja (i), május 2., 16.30: Nagykálló (o), 8., 18.00: Kaszások (i), 14., 17.30: Kecskemét (o), 21., 17.30: Baja (o), 29., 16.00: Nagykálló (i).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!