Sport

2015.03.01. 17:17

Ők a legjobb füredi sportolók

Balatonfüred – A hagyományoknak megfelelően ünnepélyes keretek között díjazták a város sportolóit és sportvezetőit vasárnap. A fő kitüntetést ezúttal is ketten kapták meg.

Horváth Gábor

Az idén 23. alkalommal megrendezett eseménynek, amelyen a település összes sportszakosztálya képviseltette magát, a Balaton Szabadidő Központ Panoráma Terme adott otthont. A résztvevők kezdésként az Acro Dance SE fiatal táncosainak látványos bemutatóját tekinthették meg.

Bóka István polgármester megnyitójában örömét fejezte ki, hogy a 2014-es év is eredményekben gazdag volt. Kiemelte a sportos infrastruktúra fontosságát, hozzátéve: Balatonfüred szerencsére ezen a téren is előrelépett. Nemsokára megnyílik a városi uszoda, a fiatal futballisták műfüves pályát kaptak, megújult a Balatonfüredi Yacht Club bázisa többek között.

A sportolók közül idén Gálfi Dalma kapta a legrangosabb füredi díjat, amelyet Bóka István polgármester adott át 
Fotó: Zwicker Tamás

- Már a jövőt tervezzük. A társasági adókedvezménynek köszönhetően sok pénz áramlik a sportba és addig kell ütni a vasat, amíg lehet. Az Eötvös iskolában fedett kézilabdapályát, a Radnótiban kosárlabda játékteret tervezünk. Füred egy sportos város. Egyre több ember érkezik ide emiatt, s a cél az, hogy a helyiek is rendszeresen sportoljanak, a legkisebbektől a legnagyobbakig - fogalmazott Bóka István, aki gratulált a díjazottaknak.

A több tucat díj mellett az eseményen átadták a Balatonfüred Sportjáért kitüntetést, amelyet idén is ketten kaptak meg.

Edző kategóriában ebben az évben Némethné Szkalla Ilonáé lett a Balatonfüred Sportjáért kitüntetés

Edző kategóriában Némethné Szkalla Ilonát tüntették ki. A testnevelő, vívó szakedző tanítványai számos kiváló eredményt értek el az utóbbi években.

A sportolók közül idén Gálfi Dalma kapta a legrangosabb füredi díjat. Az ifjú teniszező, aki jelenleg ötödik a junior világranglistán, kiváló évet zárt, többek között játszott Grand Slam döntőt és elődöntőt is a junioroknál. Dalma egyébként tízszeres korosztályos és kétszeres felnőtt magyar bajnok.

A remek hangulatú esemény vacsorával zárult.

A díjakat átadta: Molnár Judit, Hári Lenke és Dr. Bóka István. A két festményt Vajda Katalin helyi festőművész ajánlotta fel és adta át.

470-es felnőtt 6. helyezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!