Sport

2016.08.30. 19:10

Új felállással, sűrű cserékkel is gond nélkül nyert a Telekom

Veszprém - Fiatalokkal, olimpiáról visszatért játékosokkal okította a Balmazújvárost a Telekom Veszprém, 40:17 a vége.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Balmazújváros

40:17 (17:8)

Veszprém, 1000 néző. V.: Pech, Vágvölgyi. Veszprém: ALILOVIC 1 - Gulyás 4, Ancsin 4, NILSSON 5, Ligetvári 4, Milasevic 1, Iváncsik 2. Csere: Szél (kapus), GYENE 4, KOPLJAR 4, Aflitulin 3 (1), Füzi 3, Schmid, Fekete 1, Kristóf 2, Sliskovic 2. Edző: Javier Sabate. Balmazújváros: Paul - Balda 2 (1), Vakinovic 1, BALÁZS 4, Simovic, BALI 3, Kekezovity 2 (1). Csere: Bagi, Pajkó (kapusok), Temesvári 1, Vranac 2, Hanták, István 2, Gyimesi. Edző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 4 perc, illetve 0 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2. A veszprémiek keretét ezúttal már az olimpiáról hazatért játékosok is erősítették, Andreas Nilsson, Marko Kopljar, valamint csatlakozott Inal Aflitulin, Mirko Milasevic, Ivan Sliskovic is. Javier Sabaté fiatalokkal is számolt, hét játékos is az ifjabb korosztályból került ki. A sok új játékossal és kevésbé rutinos ifjakkal számíthattunk némi csiszolatlanságra, de nehéz dolga így sem akadt a Balmazújvárossal a Veszprémnek. A vendégek első góljukat a 17. percen szerezték csak. A sűrűn forgatott hazaiak a félidő végére fáradtak bele kicsit a mérkőzésbe, a fiatalok 9 percig nem lőttek gólt, majd Kristóf Mátyás találatával 17:8-ra módosították az eredményt.

Inal Aflitulin is bemutatkozott tétmérkőzésen, a gyorslábú irányító gyorsan beilleszkedett  
Fotó: Penovác Károly

A fordulás után Andreas Nilsson vette a kezébe a mérkőzést, gyors három gólt szerezve lelassította az ellenfelet. Bár Balázs Sándor és Bali Richárd próbálkozott, a győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, sőt, az utolsó tíz percben a vendégek egyáltalán nem szereztek gólt, míg a hazaiak közül bizonyítottak a fiatalok, zsinórban tízszer betaláltak a vendégek kapujába, sőt, az utolsó percekre beálló Szél Gergő egy vendégbüntetőt is védett, így kapott gól nélkül hozta a 40:17-re nyert mérkőzést. Javier Sabaté szerint nem ez a reális különbség, Füzesi Ferenc vendégedző pedig ennél többet várt csapatától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!