Sport

2012.01.22. 16:24

Olimpikon tartott edzést Pápán

Pápa (ni) _ Olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki helyezett, huszonhat világverseny résztvevője, birkózó és zenész. Utóbbiként megszámlálhatatlan szerzemény fűződik a nevéhez. Negyven énekes adja elő dalait, sportos oktatófilmjeit a világ száz országában ismerik.

Nagy Imre

Két napra látogatott Pápára a hét végén Németh Nyiba Sándor, a Kevert Harcművészetek Szövetségének, az MMA-nak magyarországi alelnöke.  A sportoló-zenészt Pintér Péter, a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület elnöke hívta meg, hogy edzést tartson az egyesület tagjai számára.

Az edzőteremben találkoztunk. A mester bevezetőjéből elhivatottság, őszinteség, emberség süt.

- Mivel alapból birkózó vagyok, ezért ma a törések, fojtások, alapfogások, feszítések, levitelek kerülnek előtérbe.  Ami különleges az én technikáimban, az az, hogy nagyon valóságszagúak. Hiszen itt csupasz test csap össze csupasz testtel, fontos tehát a jó kivitelezés - mondja, aztán elkezdődik a bemutató. Bár a delikvensek jól tűrik, nincsenek irigylésre méltó helyzetben. Sándor fogásaiból nincs menekülés, örülhet az, aki a szőnyegre kerülve kicsit pihenhet. Persze a fiatalok sem hagyják magukat, ettől aztán kiváló a hangulat. A gyakorlás egész este folytatódik.

- A küzdősporttól mindent megkaptam, ami fontos nekem. A küzdelem tisztességre tanít, itt nem lehet csalni. Két ősi dolgot választottam. Az egyik a birkózás, a másik a dob. Utóbbi ősi hangszer, ott van a lelkünkben. A rockzene is olyan örök és elpusztíthatatlan, mint maga a küzdelem.  És hogy miként férnek ezek össze? Mindkettő nagyon szigorú szabályrendszerre épül, ahol minden tévedés kizárt. Tegnap még Som Lajossal, a Piramis együttes basszusgitárosával voltam, ma itt tartok edzést, kőkemény harcosok között. Ettől szép az élet, ez a valóság - fogalmaz mosolyogva a zenész-sportember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!