Sport

2013.03.18. 15:17

Orbán Éva hatodik

A magyar bajnok kalapácsvető, Orbán Éva az előkelő hatodik helyen végzett a spanyol Castelonban megrendezett téli dobó Európa-kupán.

Napló sport

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) két sportoló képviselte a téli dobó Európa-kupán. A Castelonban megrendezett erőpróbán a nők kalapácsvető mezőnyében Orbán Éva kitűnően szerepelt, hiszen egyrészt megnyerte a csoportját, amivel a remek hatodik helyet szerezte meg 68,81 méterrel. Ez a produkció az év ezen szakaszában nagyszerűnek mondható, hiszen Zentai Tibor tanítványa még messze jár az idei csúcsformájától és a főszezontól. A megméretést a moldáv Zalina Margieva nyerte 71,98 méterrel. A másik veszprémi résztvevő Fertig Fruzsina volt, aki 63,68 méterig jutott, és ezzel az eredménnyel az eredeti korosztályában, az U-23-asok között a harmadik helyet is megszerezhette volna, ám végül a felnőttek mezőnyében próbált szerencsét és így nem jutott be a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!