néha csak kilencen tudtak edzeni

2019.05.11. 07:00

Óriási bravúr lenne a pápai pontszerzés

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a tabella második helyén álló Érd ellen folytatná négy hete tartó veretlenségi szériáját a Perutz FC.

Haraszti Gábor

A Perutz FC a hétvégén az Érd gárdáját látja vendégül

Fotó: Penovác Károly

Egy hónappal Rozmán László távozása után kijelenthető, hogy jót tett az edzőváltás a pápai csapatnak, mely azóta nem kapott ki, legutóbb tartalékos összeállításban is pontot tudott szerezni.

– Érdekes mérkőzés volt, az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, mégis hátrányba kerültünk, szünet után viszont a hazaiak domináltak, ennek ellenére egyenlíteni tudtunk – összegezte a Vidi II. elleni meccs tapasztalatait Lengyel Ferenc. – El kell azonban ismerni, hogy a második félidő nagy részében a Vidi akarata érvényesült, de mindenki nagyot küzdött, jelen helyzetünkben – sérülések, eltiltások – értékes egy pontot szereztünk.

A Perutz FC a hétvégén az Érd gárdáját látja vendégül
Fotó: Penovác Károly

Az eddigi eredmények ismeretében a legnehezebb próbatétel előtt áll a Lengyel–Nicsenko edzőpáros, hiszen az az Érd látogat a Várkert útra, mely 26 meccs során mindössze négyszer szenvedett vereséget és a második legtöbb gólt lőtte (35) az eddig lejátszott fordulók során. Jó formában érkeznek a zöld-fehérek, hiszen Limperger Zsolt tanítványai a legutóbbi fordulóban megtörték a felcsútiak 13 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját.

– Nem áll jól a szénánk, egész héten kis létszámmal tudtunk csak készülni, volt, amikor mindössze kilenc játékos tudott edzésre jelentkezni – vázolta a keret jelenlegi helyzetét a vezetőedző. – Várhatóan – ahogy a Vidi II. ellen – úgy most is ifisták fognak csak ülni a kispadon, hiszen Dóczi Krisztiánra öt sárga lapja, Vallejos Dominique-ra sérülés miatt nem számíthatok. Természetesen az Érd az esélyes, nem hiába szereztek 18 ponttal többet, mint mi, létszámban, sikerességben, körülményekben előttünk járnak. Ami mellettünk szólhat, az a hazai pálya és az a tény, hogy négy meccs óta nem kaptunk ki. Jelen állapotunkban a pontszerzés is óriási bravúr lenne.

A találkozó május 12-én 17-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában