Sport

2013.04.14. 12:02

Óriási kupadiadal az MKB-tól

Huszonkettedik Magyar Kupa-elsőségét gyűjtötte be vasárnap Pécsen az MKB Veszprém KC, amely iskolajátékkal győzte le a nagy rivális Pick Szegedet

Horváth Gábor

MKB Veszprém-Pick Szeged 36:30 (17:12)

Pécs, 3000 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

MKB Veszprém KC: Alilovic - Gulyás, Nagy, Chema, Sulic, Terzic, Ugalde. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Jamali, Iváncsik T. (5), Császár (1), Oneto, Laluska, Iváncsik G. Edző: Carlos Ortega.

Pick Szeged: Mikler - Prodanovic, Larholm (3), dr. Czina, Buday, Zubai, Vadkerti. Csere: Tóth, Tatai (kapusok), Ancsin, Sulc, Pribanic, Balogh, Kekezovic. Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3.

A veszprémi Cristian Ugalde és a szegedi Ancsin Gábor a kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott MKB Veszprém-Pick Szeged mérkőzésen Pécsett (MTI-fotó: Kovács Anikó)

A tavalyi fináléhoz hasonlóan ezúttal is a Veszprém és a Szeged találkozott egymással a Magyar Kupa döntőjében. A párosítás voltaképpen papírformának számított, az MKB a Csurgót, a Pick az NB I/B-s Balassagyarmatot fektette könnyedén két vállra a szombati elődöntőben.

Az előző öt kiírásban négy alkalommal a két nagy rivális csapott össze a Magyar Kupáért, a 2008-as szegedi siker óta mindig a bakonyiak jöttek ki győztesen a csatából.

Chema lőtte a meccs első gólját, aztán Sulic kapott rögtön az első szegedi támadásnál két percet. A Pick emberelőnyben sem tudott betalálni, Nagy László hátrányban igen, 4. perc: 2:0. Végül Buday törte meg a Tisza-partiak rossz sorozatát, majd Ancsin egyenlített.

Mindkét csapat kissé idegesen kézilabdázott, a 8. percben a Szeged került előnybe, ám Nagy gyorsan egalizált. Az első percekben látott szigorú védekezések után a támadószekciók kezdtek dominálni, Ancsin, Nagy, Vadkerti és Gulyás villant, 11. perc: 5:5.

Alilovicot Fazekas váltotta, de a magyar hálóőr Zubai ziccerénél kiszolgáltatott helyzetben volt, 5:7. Ortega nem sokkal később időt kért, csapata pedig kiegyenlített. Az MKB remekül használta ki Buday kiállítását, Iváncsik Tamás két hetest is magabiztosan értékesített, 19. perc: 9:8. A 20. percben kettős emberelőnybe került a Pick, Nagy után Sulicot is kiállították, a horvátnak ez már a második kétpercese volt. A Tisza-partiak nem tudtak élni a lehetőséggel, 10:9. Ugalde két gólja, illetve Skaliczki időkérése után páros kiállítás jött: Nagy és Pribanic ült le. Négy perccel a vége előtt háromra (14:11) nőtt a veszprémi előny. A Pick többször hibázott, ráadásul kapkodott is, a hajrá teljesen a bakonyiaké volt.

Az MKB Veszprém játékosai ünnepelnek, miután - a döntőben a Pick Szegedet 36-30-ra legyőzve - megnyerték a férfi kézilabda Magyar Kupát Pécsett április 14-én (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Ancsin találatával indult a második játékrész, a másik oldalon két és fél perc után Iváncsik Gergő volt eredményes. Iváncsik Tamás ötödik értékesített hetesével tovább nőtt a különbség, 20:14. Nem működött a Pick védekezése, a másik oldalról nézve, az MKB remek taktikai húzásokkal szervezte akcióit. Nyolc találatra (23:15) hízott a bakonyiak előnye, eldőlni látszott a döntő. Skaliczki időt kért, de a szegediek játéka teljesen szétesni látszott, pedig még bő húsz perc volt hátra, 24:15.

A Tisza-partiak lelkének érthetően nem tett jót a nagy hátrány, de azért a csapat tovább küzdött, Pribanic, Sulc és Larholm is összekapta magát. A másik oldalon azonban Jamalit nem lehetett tartani, a fiatal iráni alaposan belelendült, 47. perc: 28:21.

Nagy nehezen mínusz ötre zárkózott a Pick, de több nem volt ebben a „feltámadásban”. Ortega időkérése után újra magasabb fokozatra kapcsolta a Veszprém, amely abszolút kezében tartotta a mérkőzést. Majd nem sokkal később a kupát is. Az utolsó tíz percben ugyanis a címvédő a maradék szegedi ellenállást is felőrölte és magabiztosan diadalmaskodott a fináléban.

 

 

A szombati elődöntőben: MKB Veszprém-Csurgó 35:27 (19:15). Pécs, 1500 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

MKB Veszprém KC: Fazekas - Chema 1, Sulic 4, Laluska 1, Oneto 1, TERZIC 3, UGALDE 5. Csere: ALILOVIC (kapus), GULYÁS 6, Schuch, Császár 3, NAGY L. 5, Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 3 (1), Jamali 1, Pesic. Edző: Carlos Ortega.

Csurgói KK: Wyszomirski - Miss 2, Kedzo 1, SIMON 3, Szöllősi 3, Grebenár 3, Nagy M. 2. Csere: Pallag (kapus), Herbert 1, KATZIRZ 3, Országh 2, Vadkerti 1, Kovacsics 1, OLÁH 4 (1), Cifra 1, Borsos. Edző: Imre Vilmos.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1. A bronzmérkőzésen: Csurgó-Balassagyarmat 35:21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!