Sport

2015.02.02. 13:45

Ovis olimpia - Négy számban is vetélkedtek

Ismét óriási sikert aratott az Óvodás Olimpia, amelyen közel száz kisgyerek mutathatta meg ügyességét, gyorsaságát, erejét.

B. Virág Rita

Másodszor rendezte meg a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola az Óvodás Olimpiát, amelyre városunkból kilenc intézmény jelentkezett. A csemetéknek 30 méteres futásban, egy körös futásban, valamint kislabda hajításbanés távolugrásban kellett számot adniuk tudásukról, erőnlétükről.A Március 15. úti sportcsarnokban nagy volt a nyüzsgés, a kis ovisokat a rendező iskola alsó tagozatos diákjai is nagy elánnal buzdították.

A megjelenteket a Báthory igazgatója, Barták Péterné köszöntötte. Az intézmény vezetője lapunknak elmondta, már az első alkalommal is nagyon élvezték a gyerekek az olimpiát, ezért fontosnak érezték, hogy újra megszervezzék az eseményt. Ráadásul a vetélkedés jó alkalmat biztosít számukra, hogy felmérjék, kik azok, akik szívesen tanulnának sportosztályában.

Közös bemelegítés, a háttérben pirosban Barták Péterné, mellette Némedi Lajos alpolgármester (Fotó: Hauzler László)

A versenyszámok első három helyezettje érmet és oklevelet kapott, de senki sem maradt ajándék nélkül.A távolugrásban nem hirdettek egyéni végeredményt. A gyerekek óvodánként ugrottak, úgy, hogy az első kisgyerek sarkától ugrott a második és így tovább. Amelyik csoport a legmesszebb jutott, az kapta a legtöbb pontot. Bóbita, Egry és Kuckó lett a sorrend.

A fiúk 30 méteres futószámát Jász Norbert (Ringató Tagóvoda) nyerte Szigeti Marcell (Bóbita) és Görög Noel (Ringató) előtt.

A lányok ugyanezen számában Sikos Dalma (Bóbita) végzett az élen, Polgár Emmát (Bóbita) és Lukács Líviát (Hársfa) megelőzve.

Az egykörös futásban a fiúknál Szigeti Marcell volt a leggyorsabb, a második helyen File Dávid (Bóbita), a harmadikon Fekete Csanád (Egry úti óvoda) érkezett be.

A lányoknál Sikos Dalma és Polgár Emma ebben a számban is ügyes volt, harmadikként Takács Jázmin (Egry) ért célba.

A kislabda hajításban is Szigeti Marcell nyakába került az aranyérem, a dobogóra felállhatott még Görög Noel és Jámbor Levente (Hársfa).

A lányoknál Szabó Rebeka (Kuckó Tagóvoda) hajította legmesszebbre a kislabdát, Kiss Vivien (Erdei Tagóvoda) a második, Sikos Dalma pedig a harmadik helyen zárt.

 

A Bóbita óvoda volt a legsportosabb

Az óvodák összesített pontversenyét a Bóbita Óvoda nyerte 100 ponttal. A második helyen a Ringató Tagóvoda végzett 39 ponttal, míg a harmadikon az Egry úti óvoda 33 egységgel. A további sorrend: Kuckó Tagóvoda (28), Erdei Tagóvoda (24), Hársfa óvoda (22), Csillag úti óvoda (14), Örömhír Evangélikus Óvoda (4), Vadvirág (4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!