Sport

2010.09.09. 15:46

Paksi futballtúra

Pápa - A szombaton 19 órakor kezdődő Paks Lombard Pápa találkozó előtt sok sérülés nehezíti Véber György dolgát az utazó keret összeállításakor. Különösen a balbekk személye kérdéses.

Sikos Gábor

Supics, Tóth Norbert és Tóth Gábor már régóta nem állhat a pápai tréner rendelkezésére, egyelőre kezelésekre járnak, az edzéseket még nem tudják látogatni. A Haladás elleni mérkőzésen megsérült Rajnay Attila ugyan ott van a tréningeken, de nem tudja vállalni a játékot a hétvégén, mert még nem százszázalékos.

A gondokat tovább növeli, hogy a ballábas védő helyére a fiatalok közül felhozott Németh Milán is sérülést szenvedett. A fiatal játékos bokaszalag-szakadást szenvedett, így hiába állta meg helyét a nagy csapatnál, Pakson ő sem léphet pályára.

Jó hír viszont, hogy Heffler Norbert visszatért. Az izomhúzódással bajlódó balszélső teljes munkát végzett a héten, és újult erővel várja, hogy testvérével, Tiborral harcoljon szombaton. Egy másik visszatérő is lesz pápai részről a pályán, Takács Péter ugyanis letöltötte piros lap miatti eltiltását.

- A Kaposváron szereplő csapatot fogom pályára küldeni - mondta Véber György a Naplónak. - Egyedül a balhátvéd személye kérdéses. Rajnay nem tudja vállalni, a jól teljesítő Németh Milán pedig megsérült. Egyelőre még gondolkodnom kell ezen.

Nem vár könnyű összecsapás a Veszprém megyei alakulatra, hiszen Kis Károly tanítványai otthon igen masszív csapat benyomását keltik. A második fordulóban mindjárt a bajnoki cím védőjének parancsoltak megálljt, a Debrecen mindössze  döntetlenre volt képes ellenük. Legutóbb pedig egy szombathelyi Haladás elleni idegenbeli győzelemmel hangoltak a mai találkozóra.

Ám a Lombardnak nem elsősorban az ellenfélre, sokkal inkább saját játékára kell koncentrálnia, mellőzni a védelmi hibákat és a támadásokban összpontosítani a befejezésekre. Akkor talán végre kijön majd a lépés és ismét sikert ünnepelhetnek.

Hétfő este két új próbajátékos érkezett a Lombard Pápa csapatához. Ők kedden és szerdán együtt edzettek a kerettel, viszont csütörtökön már elküldték őket, mert nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Kabeya és Landry Belgiumból érkeztek, korábban egyikük a belga Kagen csapatában szerepelt, míg a másikuk a holland másodosztályú Agow Apeldoornt erősítette. Pápai túrájuk rövid lett, és már hazafelé tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!