sikert aratott

2018.02.24. 16:21

Perutz győzelem az utolsó felkészülési mérkőzésen

Nemesszalók testvértelepülése, a felvidéki Ímely csapata ellen zárta a téli felkészülési mérkőzések sorát a Pápai Perutz FC, mely 3-0-s félidő után 6-1-es sikert aratott, megszerezve ezzel hatodik téli győzelmét.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Perutz FC – Ímely 6-1 (3-0) Gsz.: Szabó Zs. 3, Jurik, Skriba, Németh L.

Perutz FC: Sánta – Farkas, Császár, Nagy B., Kozma – Somogyi, Jurik – Németh, Hanzl, Skriba – Szabó (csereként pályára lépett: Böröczky, Iványi, Udvardi, Koncsag, Szedlacsek, Horváth T.)

Fotó: Haraszti Gábor

Marton Miklós együttese a január 8-án indult alapozás óta kilenc edzőmeccset játszott, részt vett az Alcufer Kupán és számtalan edzésen gyakorolta a tavaszi idegenbeli és hazai taktikát. A pápaiak mérlege az elmúlt bő másfél hónapban öt győzelem, három döntetlen és egy vereség volt, ám a pápai vezetőedző szerint a felkészülés során sohasem az eredmény, hanem a mutatott játék és a fejlődés a legfontosabb. Az utolsó tesztmeccsen is sikerült ezeket a célokat megvalósítani, hiszen már az első félidőben meggyőző játékot láthattunk a hazaiaktól, akik háromgólos előnnyel mehettek rövid pihenőre. A második játékrészben szintén három pápai gólt láthattak a kilátogatók, de azért egy becsületgólra az ellenfél részéről is futotta. Üröm az örömben, hogy a pápai bekk, Domján Roland bordatörést szenvedett, rá legalább öt hetes pihenő vár.

Fotó: Haraszti Gábor

Marton Miklós: Az első félidőben látottakkal elégedett voltam, amiket az öltözőben megbeszéltünk, azokat a fiúk betartották. Szép gólokat lőttünk és örülök, hogy tovább tart Szabó Zsolt remek formája. A felkészülés lezárásnak tökéletes volt a mai 90 perc, Ímely együttese jó csapat benyomását keltette, mindig, amikor találkozunk nem adják könnyen magukat. Sajnálom, hogy Domján Roland kidőlt, a korábbi sérültek viszont már lassan készen állnak a visszatérésre. Mostantól már az Ajka meccsre koncentrálunk, ahol szeretnénk jól indítani a szezont.

Fotó: Haraszti Gábor

A bajnokság március 3-án 14:30-tól Ajkán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában