labdarúgás

2017.11.19. 21:15

Perutz-vereség – Váratlanul kaptak ki a pápaiak

PÁPA Az NB III-as labdarúgó bajnokság 15. fordulójának legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Pápai Perutz FC-Gyirmót FC Győr II összecsapás, melyen 1:0-s félidő után – kihasználva a szünet utáni rövidzárlatot – a tabella utolsó előtti helyén álló vendégek 3:2-es győzelmet arattak.

Horváth Gábor

Marton Miklós csapata szeptember 16-a után szenvedett ismét vereséget.

Perutz FC-Gyirmót II

2:3 (1:0)

Perutz Stadion, 400 néző, v.: Kubicsek. Pápai Perutz FC: Sánta – Kozma, Császár, Domján, Farkas (Koncsag 80) – Somogyi, Jurik, Nagy B., Baldauf (Skriba 58), Németh (Szép 86) – Szabó. Edző: Marton Miklós. Gyirmót FC Győr II: Rusák – Nagy B., Tiba, Lázár, Széles – Horváth (Kovács Zs. 64), Tóth L., Gál (Kovács Galavics 72), Csongrádi, Dávid (Fekete 85) – Vörösbaranyi. Edző: Nagy László.

A kötelező győzelem kategóriájába tartozó mérkőzésként harangozták be a negyedik Perutz és a 15. Gyirmót II. találkozót, ám mint tudjuk az ilyen meccsek a legnehezebbek. Túlzás lenne azt állítani, hogy az első félidőben elkényeztették a kilátogatókat a csapatok, hiszen egy megpattanó Németh szabadrúgástól és egy Vörösbaranyi csúsztatástól eltekintve semmi nem történt az első 40 percben. Mezőnyben folyt a játék, a fegyelmezetten visszazáró gyirmóti falon nem találta a rést a pápai alakulat.

A 40. percben aztán Szabó Zsoltot buktatta a tizenhatoson belül a vendégek kapusa, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, Rusák kapus azonban eltalálta az oldalt és a bal sarokból kiszedte a játékszert.

A sarokrúgás után Németh elé került a labda, aki az ötösön üresen álló Császár fejére varázsolta azt, a védő pedig a bal sarokba bólintott, 41. perc: 1:0.

Szünet után nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra: hét perc játék után egy balról élesen érkező beadás elment Sánta kapuja előtt, a labda a hosszún Horváth Dávid elé került, aki egy igazítás után kilőtte a kapu jobb oldalát, 52. perc: 1:1.

Két perc sem telt el, és jött az újabb vendég-gól, Dávid beadását Csongrádi bólintotta a bal alsóba, 54. perc: 1:2.

Mindent megtett az egyenlítésért a hazai csapat, a 77. percben mégis megint a vendégek örülhettek: Csongrádi szögletét a csereként pályára lépő Kovács Zsolt fejelte a kapuba, 76. perc:1:3.

Szinte a középkezdésből szépítettek a pápaiak, a 78. percben Németh László 40 méteres szabadrúgása talált utat a kapuba, kialakítva a 2:3-as végeredményt.

Marton Miklós: – Sajnos ma nem tudtuk az elmúlt hetek jó formáját kivinni a pályára. Elkerülhető gólokat kaptunk, nem úgy pörögtünk a meccsen, ahogy kellett volna. Jobban kellett volna figyelnünk a pontrúgásoknál és a beíveléseknél, a második félidő eleji kihagyás aztán megpecsételte a sorsunkat. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket és pont hazai pályán nem jött ki a lépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában