Labdarúgás

2017.10.28. 19:35

Pontot csent az éllovas otthonából a Perutz FC

2-2-es döntetlennel zárult az NB III-as labdarúgó bajnokság 12. fordulójának nyitómeccse, melyen az éllovas Érd az öt mérkőzés óta veretlen Perutz FC-vel találkozott. A pápaiak vesztett állásból a csereként pályára lépő Jurik Patrik találatával szerezték meg az egy pontot érő találatot.

Haraszti Gábor

Érdi VSE – Pápai Perutz FC 2-2 (0-1) Gsz.: Kelemen, Tárkányi ill. Németh, Jurik

Érd, Ercsi úti Sporttelep, v.: Dobai. Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Pallagi, Pintér N. – Koós (Németh 81), Kónya B., Melczer – Balázsovics (Tárkányi 46), Pál Sz., Kelemen P., edző: Limperger Zsolt. Pápai Perutz FC: Sánta – Domján, Kovács, Kozma, Böröczky – Nagy B., Somogyi, Baldauf, Skriba (Udvardi 90), Németh L. (Császár 63) – Hanzl (Jurik 63), edző: Marton Miklós.

Nagy várakozás előzte meg a csapatok találkozóját, hiszen a hazai pályán még veretlen Érd az NB III-as mezőny legjobb formában lévő csapatát fogadta. Ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak léptek fel kezdeményezőleg a találkozó elején, a 10. perc végén Melczer bólintását fogta Sánta, tíz perccel később Kónya távoli kísérletét ütötte szögletre a pápai kapus. Három perccel később Koós próbálkozott a félpályáról, Sánta ugyanis kint állt, ám a visszafutó hálóőr vetődve menteni tudott. A 35. percben először jutott el az érdi kapuig a Pápa, és egyből meg is szerezte a vezetést: egy előreívelt labdával Németh László egy az egyben vezethette a labdát Kertészre, aki mellett a pápai játékos el tudta passzolni a játékszert. A hátralévő időben az eredmény nem változott, 0-1-es állással vonultak öltözőbe a felek. Fordulás után tíz perc elteltével egalizált az Érd, Kelemen volt harcos, labdaszerzése után Sánta mellett passzolt a vendég kapuba 1-1. És ezzel még nem volt vége a zöld mezesek perceinek, hiszen öt minutummal később már a vendéglátóknál volt az előny: Kelemen labdavezetése után lövésre szánta el magát, a próbálkozást Sánta pedig csak oldalra tudta ütni, Tárkányi azonban jól érkezett és az üres kapuba passzolt 2-1. A folytatásban sem adta fel a Pápa, melynek meg is lett az eredménye, a 75. percben ugyanis ismét egál volt az állás: egy bal oldali beadás után maradt üresen a hosszú Jurik Patrik, akinek fejesét Kertész a kapufára ütötte, onnan viszont a kapuba pattant a labda. A fennmaradó időben Tárkányi bólintott még a keresztlécre, ezt leszámítva azonban nem forgott veszélyben a vendég pontszerzés, 2-2 maradt a végeredmény.

Marton Miklós: Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal nem. Pozitívum, hogy vesztett állásból is vissza tudtunk jönni, az első helyezett otthonából pontot rabolni jónak mondható. Amiért jöttünk – legalább az egy pontért – azt elértük, de abban bízom, hogy jövő hétre javulni fog a csapat játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában