Sport

2016.08.02. 14:50

Rajtra készen a kézifesztivál

Veszprém - Idén már a 20. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup nemzetközi kézilabda-fesztivált 2016. augusztus 7-13. között, amelyre 28 országból érkeznek csapatok.

Napló-információ

A torna Veszprém város kiemelt rendezvénye Simicskó István miniszter tiszteletbeli és Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár fővédnökségével, valamint Porga Gyula polgármester, Némedi Lajos alpolgármester védnökségével, a veszprémi és az érintett települések önkormányzatának támogatásával.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára a nevezések lezárta után ebben az évben 28 ország több mint 167 csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is vannak, összesen öt korosztályban, férfi/fiú és női/lány 12 kategóriában.

Tavaly Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdázóinak csapatkapitánya nyitotta meg a nemzetközi fesztivált Fotó: Cell-Cup

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka, Pápa is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen 12 sportcsarnokban. A legjobbak a 6000 fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában mérkőznek meg egymással, olyan nagyszerű hangulatban és környezetben, amely a Bajnokok Ligája legizgalmasabb összecsapásait idézi.

A helyezett csapatok érem-, oklevél- és kupadíjazásban részesülnek, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléseket is kapnak. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjat kap a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb csapat is.

A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők. A mérkőzésekre, az impozáns nyitó- és zárógálára várják a nagyközönséget is, hiszen garantált a jókedv és a színvonalas szórakozás mindenki számára. A rendezvény részletes programja a www.cellcup.hu oldalon is megtekinthető.

A kézilabda-fesztiválra Európa számos országából 15 nemzetközi és Magyarországról 25, a Magyar Kézilabda Szövetség által delegált játékvezetői páros érkezik.

Az idei Cell-Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalát igyekszik továbbvinni. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda-fesztiválja jó meccsekkel, megannyi programmal, ahol a kézilabdasport szerelmesei hat fantasztikus napot tölthetnek el együtt. A szakmaiság, a felkészülés, a sportszakmai beszélgetések, az izgalmas mérkőzések, elődöntők és döntők mellett fantasztikus programok, karneváli hangulat, szórakozás várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket - egyszóval mindenkit, mert a Cell-Cupon nincsenek vesztesek! - mondta Süle Nándor, a torna ötletadója és főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!