Sport

2015.05.16. 13:56

Rasovszky ott lesz az Eb-n

Veszprém – Rasovszky Kristóf öt és tíz kilométeren is kivívta az ifjúsági Európa-bajnokságon való szereplés jogát.

Heffler Péter

Rasovsky Kristóf, a Balaton Úszó Klub versenyzője kiemelkedőn teljesített az Európa Kupa legutóbbi fordulóján, az izraeli Eilatban.

A Vörös-tenger partján rendezett versenyen a fiatal veszprémi úszó kivívta a jogot, hogy tíz és öt kilométeren is képviselje Magyarországot a júniusi ifjúsági Európa-bajnokságon a svájci Lago Maggioreban. - Hatodik lett tíz kilométeren, és tízedik öt kilométeren a felnőtt mezőnyben, ami remek debütálásnak mondható a tengeri versenyeken – mondta Szokolai László, a Balaton Úszó Klub vezetőedzője.

– Jól alkalmazta a taktikai elemeket, a helyezkedést, a sarkokon való fordulásokat, illetve jól tartotta a tempót a mezőnnyel, hiszen ha leszakad az ember, akkor szinte lehetetlen utolérni az élbolyt. Kristóf erre rendkívül figyelt és éretten versenyzett. Kiváló idővel, egy óra ötvenegy perc harminc másodperc alatt ért be tíz kilométeren. Itt csupán egy jobb felnőtt magyar versenyző volt nála, aki végül harmadik lett. A teljes magyar ifjúsági férfi és női válogatott kint volt az Európa Kupán, hiszen az izraeli megmérettetés kiváló alkalom volt arra, hogy kiderüljön, ki fogja majd alkotni a magyar váltót Svájcban, melyben két férfi és egy nő úszhat. Kristóf összességében egy magabiztos versenyzéssel vívta ki a jogot mindkét távon – tette hozzá Szokolai László, majd elárulta, hogy tíz kilométeren Kristófnak még meg kell erősítenie a helyét, melyre medencében Miskolcon a magyar bajnokságon lesz alkalma. Kisebb esélylatolgatásba is bocsátkozott a Balaton Úszó Klub vezetőedzője, aki az eredmények tükrében bizakodva tekint a közelgő Európa-bajnokságra, ahol véleménye szerint éremért is mehet a magyar csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!