Sport

2017.05.26. 07:38

Remek idő az extrém távon - Benedek István nyerte a Bakony 200-at

BALATONFÜRED Fantasztikus eredményt ért el a Bakony 200 elnevezésű biciklis megmérettetésen a szeniorkorú kerékpáros, aki kevesebb mint hat és fél óra teljesítette a brutális távot.

Horváth Gábor

A Bakony 200 túrát 24. alkalommal rendezték meg, az esemény programjában a hagyományoknak megfelelően több táv szerepelt. A kínálatból a 200+csúcs elnevezésű kategória nevezhető királyszakasznak, egy igazi extrém megmérettetésről van szó, hiszen a 207 kilométer hosszú távon többek között a Kab-hegyre is fel kell mászni.

Az útvonal egészen pontosan így festett: Veszprém, Tótvázsony, Szentgál, Kab-hegy, Kapolcs, Ajka, Sü- meg, Tapolca, Nagyvázsony, Veszprém.

Idén Benedek István volt a leggyorsabb, a szenior kerékpáros egészen elképesztő idővel (6 óra 26 perc) teljesítette az etapot, majdnem egy órával volt gyorsabb, mint a tavalyi győztes. A második helyen dr. Balsai Tamás (6:27), a harmadikon Kindl Gábor (6:49) végzett.

Benedek István idén is jó formának örvend Fotó: archív

Visszatérve a győztesre, akik ismerik Benedek István sportmúltját, nem csodálkoznak a teljesítményen. Az 58 esztendős biciklis évek óta az Alpokban (is) edződik, és idén ismét az Austria Top Tour elnevezésű megmérettetésen igyekszik minél jobb eredményt elérni. A sorozat első állomásán, Fertődön ötödik lett kategóriájában. Az idén rövidebb viadal a hegyekben folytatódik, még három verseny van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!