Sport

2017.08.11. 14:40

Remek közösség formálódik a kéziseknél

KÉZILABDA A Veszprémi Kézilabda Kft. sportolói a zajló szlovéniai edzőtáborukban arra törekednek, azért iparkodnak, hogy az aktuális gárdájuk erősebb legyen, mint amelyik az előző másodosztályú ligát befejezte. Az új szakvezetőjük elégedett az eddig elvégzett munkával.

Napló

A legutóbbi, tizennégy csapatos pontvadászatban - tizenkét győzelemmel, egy döntetlennel és tizenhárom vereséggel - a tizedik helyen végzett klub aktívái múlt héten kezdték meg a felkészülést az előttünk álló szezonra. A tavaszinál mélyebb és masszívabb keretű műhely a közös munka második hetében a festői szépségű Roglára tette át a székhelyét, ahol hétvégéig azon alapokat próbálják lerakni, amik a korábbinál jobb eredményekhez szükségeltetnek. A játékosok és az őket keményen megdolgoztató szakmai stáb zavartalannak nyilvánította a kétezer méter feletti, magaslati tábort s annak körülményeit: a szállást, a vendéglátást, az étkezést, illetve a kiszolgálást. Reggelente a közeli erdőben futnak, délelőttönként általában a kondicionálótermet veszik a birtokukba, délután pedig a dupla edzőpályán gyakorolnak. Tehát labdát is vesznek a kezükbe, így az erőnléti gyakorlások után - az átmozgatások alkalmával - leporolják a taktikai elemeket is. A szomszédos hotelben a francia PSG Handball sztárjai ütöttek tanyát, akikkel a csarnokban már volt szerencséjük találkozni.

A spílerek az elmúlt napokban összeszorított foggal „húzták az igát", hogy megfeleljenek a követelményeknek. Az új tréner, Vágó Attila megdolgoztatja őket, s mert teljes erőbedobással „tesznek-vesznek", estére látni rajtuk a fáradtság nyomait. Persze túlterhelésről szó sincs. Mindenki, így az újonnan érkezettek is igyekeznek felvenni a ritmust. - Itt minden adott az ideális munkához, naponta két-három foglalkozásunk van, attól függően, hogy vívunk-e tesztmérkőzést helyi első vagy második ligás riválissal - mondta Vágó edző. Természetesen ilyenkor nem az eredmény a fontos, mégis kellenek ezek a hatvan percek, mert megtörik az összetartások monotóniáját. Derűsen nyilatkozhatok az eddig látottakról: le a kalappal a srácok előtt, hiszen kitesznek magukért, a hozzáállásukra nem lehet panasz. Idekint is nagyon „csipkedik" magukat és nem csökken az elszántságuk. Számomra nem kérdés, hogy folyamatosan javul az állóképességük. Persze a csúcsformával másfél-két hónap múlva szeretnénk szolgálni.

Heiczinger Zsolték (középen) az első hat csapat közé szeretnének bekerülni Fotó: Penovác Károly

Mint megtudtuk: a Veszprémi Kézilabda Kft. keretébe a holtidényben két kapus (Miklós Gergő, Orosházi FKSE-Linamar; illetve Schneider Bence, Nyíregyházi KC), két balszélső (Szöllőskei Gergő, Nemzeti Kézilabda Akadémia; illetve Tóth Balázs, FKSE Algyő), egy beálló (Árpási Patrik) és egy balátlövő (Haszilló Gergő, mindkettő Pick Szeged) érkezett. Közülük többen szerepeltek már hazánk korosztályos válogatott-jaiban, ahonnan Vágó mester szintén ismerheti a képességeiket. Sajnos Tóth nemrég megsérült, a térdét hamarosan megműtik, míg Márton Balázs bakteriális fertőzés miatt hazautazott az Alpok hegyei között található (téli) síközpontból. Hovatovább erősítésként fogható fel, hogy Csirke Balázs, Dainese Nicolas és Kreisz Márk felépült a korábbi sérüléséből, így az alakulat összeállításakor velük is lehet számolni. A keret megfelel a szakmai vezetés elvárásainak, ugyanis a rutinos, nagy csatákat megért sportolók (Szobol Zsolt, Heiczinger Zsolt és Füleki Áron), valamint a sokra hivatott fiatalok (Éles Benedek, Tóth Márton, Hári Levente és Szmetán Péter) jó elegyet alkotnak. Mivel posztonként két-három emberrel lehet kalkulálni, az együttesben alighanem lesz kurázsi.

Az NB I/B Nyugati-csoportjának küzdelemsorozata szeptember közepén kezdődik. A közelgő bajnokságban az első hat hely egyikének megszerzése a cél - vagyis a mezőny eleje van a célkeresztben -, az élvonalbeli tagság csak két-három év múlva lehet realitás. Egyelőre az előrelépés az elsődleges terv - nem akarnak jelentős terheket rakni az ifjak vállára -, de legalább ilyen fontos a csapatépítés, hogy a szezonkezdetre összeérjenek. Tudniillik időre van szükség ahhoz, hogy a társaság töviről-hegyire megtanulja a sikerekhez vezető taktikát. - A következő kiírásban azon leszünk, hogy mindenkinek erős vetélytársai legyünk - húzta alá a vezető-edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!