Sport

2016.09.16. 09:36

Dragan Gajic: Rendkívüli lehetőség előtt Veszprémben

Veszprém - Ugyan még egyéves szerződés kötötte a francia Montpellier-hez, azonban a Telekom Veszprém hívásának nem tudott nemet mondani. Dragan Gajic villámgyorsan hozta meg a döntést, amelyet pályafutása rendkívüli lehetőségeként értékelt.

B. Virág Rita

Az egyik neves kézilabdával foglalkozó szakportál szerint a nyár egyik legnagyobb durranása Dragan Gajic átigazolása volt. A szlovén jobbszélső klubváltását a hozzáértők a nyár egyik szenzációjának tartják, s a transzferek TOP 100-as listáján a nyolcadik helyre rangsorolták.

- Nagyon gyorsan történt minden, június elején keresett meg a Veszprém. Röviden tárgyaltunk, nagyon gyorsan megegyeztünk. A Telekom igazi európai élcsapat, boldog vagyok, hogy tagja lehetek egy ilyen társaságnak kezdte Gajic.

A Celjében nevelkedett 32 éves játékos őszintén elmondta, mivel még egy éves szerződés kötötte a Montpellierhez, nem fordult meg a fejében a váltás lehetősége.

Fotó: Penovác Károly

- Úgy érzem, a Veszprém érdeklődése rendkívüli alkalom volt, nem várt lehetőség a pályafutásomban, amit muszáj volt kihasználnom. Nagyon örülök a megállapodásnak, és remélem, a játékommal hozzájárulhatok ahhoz, hogy a klub megtegye az utolsó lépést a Bajnokok Ligájában is.

Az első benyomásairól Gajic elmondta, soha nem hitte volna, hogy egy edzőmérkőzésre is ezrek látogatnak ki Veszprémben. Fantasztikusan a szurkolók, hihetetlen a hangulat és már nagyon várja, hogy a hazaiak szerelésében fusson ki egy telt házas derbin, ahol ötezer ember buzdítja a veszprémi kedvenceket.

A jobbszélső arról is beszélt, gyakorlatilag tizenéves kora óta jár ide meccselni Veszprémbe. A hagyományos húsvéti kézilabda tornák állandó résztvevője a Celje, így kadett kora óta többször járt a királynék városában. Aztán felnőtt játékosként is rendszeresen visszatért, volt itt a Celje, a Montpellier, vagy a szlovén válogatott színeiben is. Most a családjával költözik ide, felesége és kilenc hónapos kisfia kíséri el.

Gajic az Európa-bajnokság után lemondta a szlovén válogatottságot, addig 125 alkalommal öltötte magára a nemzeti együttes szerelését.

- Nem úgy sikerült az Eb, ahogyan azt vártuk. Persze nemcsak a sikertelenség miatt döntöttem így, hanem szerettem volna több időt tölteni a családommal. Különben meg, hogyan költöztem volna át Veszprémbe, ha az olimpián játszottam volna? Na jó, ez csak a vicc, mert lélekben azért a társakkal voltam - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy túl sokan vannak a posztján, három igazi klasszis, más-más stílussal, Gajic ekként reagált:

- Remélem, azért hoztak, hogy minél többet pályán legyek - hangsúlyozta. - Egyébként azt gondolom, nagyon sok meccs lesz, így mindhárman megkapjuk majd a magunk játékperceit és a lehetőséget a bizonyításra. Szeretem a kihívásokat, bízom benne, fejlődni tudok mind egyénileg, mind a csapatjátékban egyaránt. Itt Veszprémben a legmagasabb célokért harcolunk, ez nagyon tetszik és igen motiváló nemcsak nekem, mindannyiunk számára. Hiszen melyikőnk ne szeretné a magasba emelni a BL trófeát?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!