Bajnokok Ligája

2017.10.16. 13:54

Ronaldo vs Kane kedden a Bernabéuban

A címvédő Real Madrid kedden a jó formában lévő Tottenham Hotspurt fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A mérkőzés tétje, hogy melyik csapat kerül lépéselőnybe a csoportelsőségért zajló küzdelemben, ugyanis két kört követően a spanyolok és az angolok százszázalékos mérleggel, azonos gólkülönbséggel állnak a H csoport élén.

A két együttes nem csupán a BL-ben, hanem hazájuk bajnokságában is egyre jobban szerepel. A Tottenham legutóbbi nyolc tétmeccsén maradt veretlen (7 győzelem, 1 döntetlen), míg a Real – a gyengébb szezonrajt után – legutóbbi négy meccsén győzött.

A közel hasonló forma ellenére a meccs esélyese a Real Madrid, mely ellen a londoni gárda még gólt sem szerzett az eddigi négy találkozójuk során, három vereség mellett egy döntetlenre futotta az erejéből. Azt 1985 márciusában a Santiago Bernabéu Stadionban érte el az UEFA Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a későbbi győztes vendégeként, viszont legutóbbi madridi vendégjátéka sokkal rosszabbul sikerült a Tottenhamnek, amely még Gareth Bale-lel a soraiban 4-0-ra kikapott 2011 áprilisában.

A walesi támadó azóta már a Real Madrid játékosa, de vádlisérülése miatt biztosan nem lép pályára volt klubja ellen.

A nap másik rangadóját az angol bajnoki listavezető Manchester City vívja az olasz éllovas Napolival. A hétvégén Josep Guardiola együttese a Stoke City ellen 7-2-re nyert otthon, az dél-olasz csapat pedig az AS Roma vendégeként győzött 1-0-ra. Az angol együttes legutóbbi nyolc tétmeccsét nyerte meg, nápolyi riválisa hatmeccses győzelmi sorozatban van.

Sallai Roland együttese, az APOEL a Borussia Dortmundot fogadja. A BL-csoportkörben eddig egyik gárda sem szerzett pontot, a ciprusi még gólt sem. A magyar labdarúgó a Real Madrid és a Tottenham ellen is kezdőként lépett pályára.

Keddi BL-fellépésére 3-2-es dortmundi bajnoki győzelemmel „hangolt” a Gulácsi Pétert foglalkoztató Leipzig, amely a Portót látja vendégül. A portugálok szezonbeli tizenegy tétmeccsükből kilencet megnyertek és csak egyet buktak el. A csoport élén álló Besiktas német és portugál ellenfelét is legyőzte, a hibátlan török együttes ezúttal az előző idényben meglepetésre elődöntős, azóta viszont több klasszisát eladó Monacóhoz látogat.

Borítókép: Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója a Getafe elleni La Liga-mérkőzésen.

AFP / NurPhoto / Jose Breton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában