Sport

2014.08.29. 13:56

Rózsa Csilla nagy álma

Balatonudvari - Tizennégy nemzet több mint nyolcvan versenyzője vett részt a 36. Magyar Amatőr Nyílt golfbajnokságon. Eső és szél is nehezítette a játékot, de tíz perc leállás kivételével remek versenyt hozott az idei utolsó, szövetségi pontszerző viadal.

Donát Tamás

A férfiak versenyét az Esseni Golf Club  sportolója, Borges Class Eric nyerte, aki az eredményhirdetés után azt mondta, hogy az összes európai pálya közül a legnehezebb Balatonudvariban van. Különösen akkor, ha eső és szél is befolyásolja a küzdelmet. Most jutott bőven mind a kettőből. Ilyenkor a 13, 14 és 15-s pályán nagyon kell figyelnie annak, aki nyerni akar.

A nőknél a tavalyi győztes megismételte kiváló teljesítményét. A változó körülmények ellenére magabiztosan győzött.

Mindenkinek meg kellett küzdenie az időjárás nehézségeivel, erre felesleges hivatkozni – mondta Rózsa Csilla. – Nem tagadom, az elején engem is többször megtréfáltak az elemek. De a végén már játszani is tudtam a széllel, ami némi túlzással még a segítségemre is volt a verseny megnyerésében.

Rózsa Csilla ott lehet a riói olimpián, de ahhoz a profi mezőnyben is össze kell gyűjtenie a kvalifikációhoz szükséges pontszámot. Ez a munka megkezdődött.

- Rió, a nagy álom – sóhajtott a sportág legeredményesebb magyarja. – Bár már játszottam profi versenyen amatőrként, de az a cél, hogy a hátralévő időben a legjobbak között golfozhassak. Úgy néz ki, hogy az év végétől változhat a státuszom. Talán jövőre elkezdhetem gyűjteni a profi viadalokon a pontokat. Jó lenne annyit, amivel ott lehetek a nyári olimpiai játékokon.

A szövetség első embere  is bízik abban, hogy lesz magyar golfozó Rió de Janeiróban. A „diplomáciai” egyeztetések már megkezdődtek ezzel kapcsolatban.

- A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárával, Szabó Bencével már egyeztettem erről – mondta Sugár András elnök. – Lesz elkülönített keret, amelyre majd pályáznunk kell. A legfontosabb, hogy Csilla elkezdje gyűjteni a profi mezőnyben a pontjait. Ehhez kell megteremteni a feltételeket. Számos cégvezetővel keressük a versenyeken való részvétel támogatási lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!