Sport

2010.06.23. 11:56

Sarkozy "munkaértekezletet" hívott össze a franciák kudarca miatt

Párizs - Munkaértekezletet hívott össze a francia elnök szerda délutánra a válogatottnak a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon mutatott teljesítménye miatt.

MTI

Nicolas Sarkozy a kérdés megvitatására hivatalába kérette Francois Fillon kormányfőt, Roselyne Bachelot-t, a sportért is felelős csúcsminisztérium vezetőjét, valamint Rama Yade sportügyi államtitkárt - jelentette be a kormányszóvivő.   

Luc Chatel tájékoztatása szerint az államfő a szerdai kormányülésen a válogatott kudarca kapcsán az kérte, hogy a szükséges döntéseket nyugodtan és visszafogottan hozzák meg az illetékesek.  

Az elnöki hivatal időközben megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint Sarkozy csütörtökön fogadja Thierry Henry-t, a labdarúgó saját kérésére. "Thierry Henry Dél-Afrikából telefonált az elnöknek és azt mondta, hogy amint hazaért, azonnal szeretne vele találkozni" - közölte az elnökség.

A Canal+ tv-csatorna és az RMC rádió korábban azt jelentette, hogy a Barcelona csatára - miközben társai visszatértek Knysnába, a szálláshelyre - Johannesburgba repült, ahonnan egy magángéppel folytatja szerda délután az útját Párizsba. A francia csapat többi tagja várhatóan csütörtök délelőtt érkezik haza Franciaországba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!