Sport

2017.04.06. 16:06

Brestből jelentjük: elszánt, izgalmas hatvanpercekre készülnek a kézisek

Brest – A 2016/17-es szezonban megszerezheti első trófeáját a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese, amely április 7. és 9. között a SEHA-Liga négyes döntőjében érdekelt.

Leitner Vera

Április 7. és 9.-e között tartják Fehéroroszországban a férfi kézilabda SEHA-liga utolsó összecsapásait és a döntőt, azonban az előkészületek már javában zajlanak. A megelőző napon a csapatok is a helyszínre érkeztek, sőt, egy repülőgéppel indult el csütörtök reggel Zágrábból a horvát és a macedón csapat. Az összecsiszolódott ellenfelek közös utazása azonban inkább bizonyult barátinak, annak ellenére is, hogy pénteken 17 óra 30 perckor riválisokként lépnek majd a pályára.

Az érkezést követően a négyes döntő helyszínén, a bresti Sport Palace Victoriában tartott sajtótájékoztatók során a három, már helyszínen lévő csapat edzője, valamint játékosai nyilatkoztak és mérlegelték közösen az esélyeket a győzelemre.

A pénteken összacsapó horvátok és macedónok barátságosan üdvözölték egymást a meccs előtti napon. A csapatok már összeszokott ellenfelekként lépnek pályára, jól ismerik egymást. A képen balról jobbra: Zlatko Horvat, PPD Zagreb csapatkapitánya, Slavko Goluza, a PPD Zagreb edzője, Raul Gonzales, a Vardar edzője és Stojance Stoilov, a Vardar csapatkapitánya
Fotók: Leitner Vera

Stojance Stoilov, a Vardar Szkopje csapatkapitánya elmondta, örülnek a lehetőségnek, hogy Brestben rendezik meg a liga döntőjét. A pénteki meccsel kapcsolatban hozzátette, nem ismeretlen ellenfélként fogadják már a PPD Zagrebet.

- Minden évben többször játszunk egymás ellen, jól ismerjük egymást. Természetesen mindig reménykedünk a győzelemben, de ez alkalommal is az a csapat fog nyerni, akinek erősebb lesz a motivációja - tette hozzá a csapatkapitány.

 

Sergey Bebeshko, Meshkov Brest edzője és Rastko Stojkovic a hazaiak beállója. Bebeshko elmondta, tisztában vannak vele, hogy a Veszprém ellen minden tudásukat latba kell majd vetni, ha győzni akarnak

- Mindent tudunk a Vardarról, ahogy ők is mindent tudnak rólunk. Tudjuk, mire számíthatunk egymástól - erősítette meg Zlatko Horvat, a PPD Zagreb csapatkapitánya is a Vardar nézőpontját, ám hozzáfűzte, ennek tudatában is izgalmas, elszánt meccsre készülnek.

A péntek este folyamán a Vardar-PPD Zagreb összecsapást követően lép majd pályára a Telekom Veszprém és a hazai Meshkov Brest.

A fehéroroszok edzője, Sergey Bebeshko nyilatkozott a csapat esélyeiről és a pénteki ellenfélről, a Veszprémről.

A liga Final4-mérkőzéseinek a bresti Sport Palace Victoria ad otthont

- Az idei SEHA-liga szezon sokkal erősebbnek bizonyult, nem volt egyszerű a négyes döntőbe jutni, azonban most nekünk is ugyanannyi esélyünk van győzni, mint bármely más, döntőbe jutott csapatnak, főleg, hogy itthon játszunk. A Telekom Veszprém esetében Európa egyik legerősebb csapatával, talán a SEHA-Gazprom Liga legjobbjával nézünk szembe, kemény küzdelemre számítunk. Tudjuk, hogy mindent bele kell adnunk annak érdekében, ha nyerni akarunk - mondta el az edző.

Stojance Stoilov, a Vardar csapatkapitánya (balra) és Sinisa Ostoic, a SEHA–Gazprom Liga ügyvezető igazgatója. Ostoic reméli, hogy mindenki élvezni fogja a Final4-t, amihez idén először az is hozzájárul, hogy a döntő meccseit live-streamen keresztül is követhetik a nézők

- Reméljük, hogy elnyerjük a címet, és Brest és Fehéroroszország is büszke lehet majd ránk - mondta el Rastko Stoikovic, a fehérorosz csapat beállója, aki hozzátette, a Veszprémet valóban kemény dió lesz legyőzni, de csupán hatvan percről van szó, s ezalatt nagyon bíznak benne, hogy a szerencse, a hazai pálya és az emberek támogatása megnöveli a mindenre elszánt Meshkov Brest esélyeit a győzelemre.

Zlatko Horvat, PPD Zagreb csapatkapitánya és Slavko Goluza, a horvátok edzője is úgy véli, hiába a sok közös meccs és a tapasztalat, érdemes alaposan felkészülni a Vardar Skopje elleni mérkőzésre

Mivel a Telekom Veszprém csapata később, csütörtökön este érkezett Brestbe, Javier Sabate edző előzetesen nyilatkozott az esélyekről.

- Fantasztikus Final Fourra készülhetünk négy jó csapattal, akik közül mindnyájan bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé. A középdöntőt a helyiek ellen játsszunk majd, s a házigazdával szemben mindig nehéz kézilabdázni. Összességében szerintem három nagyszerű napot követhetnek végig a nézők, igazán szoros meccsekkel. A saját csapatomtól magas szintű kézilabdát várok, a tavaszi formát mutatva.

Nagy László, a Telekom Veszprém csapatkapitánya pedig előzetesen úgy nyilatkozott:

- Azt gondolom, hogy ez lesz az egyik legjobb SEHA Liga Final Four, ami valaha volt. Természetesen az a célunk, hogy megnyerjük a négyes döntőt, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a Vardarnak, a Bresztnek, és a Zágrábnak is van esélye erre. Jelenleg jól érezzük magunkat és szinte mindenki sérülésmentes, ami most a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy a Breszt elleni elődöntő nagyon nehéz lesz, egy intenzív meccset várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!