Sport

2013.07.10. 11:58

Sikerrel hangoltak a junior kézisek

A Veszprém Arénában tartotta világbajnoki főpróbáját a magyar férfi junior kézilabda–válogatott, amely Brazília ellen játszott edzőmérkőzést.

Horváth Gábor

A magyar csapat a július 14-én kezdődő boszniai U-21–es világbajnokságra készül, a munka utolsó szakaszának egyik állomásaként a mieink a Veszprém Arénában Brazília junior válogatottja ellen léptek pályára.

A Gyurka János irányította nemzeti csapat, amelynek keretében hét (!) balatonfüredi kézilabdázó akad, egy góllal győzte le ellenfelét.

Eredmény: Magyarország U-21–Brazília U-21 25:24 (12:15). Magyarország: Váczi, Balogh (kapusok), Auth 1, Debreczeni 3, Gerdán, Kemény 3, Koller, Kovacsics F. 1, Lezák 1, Nagy D. 1, Németh B., Oláh T. 2, Pulay 1, Schneider, Szöllősi 4, Zdolik 8.

A magyar válogatott Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Dél-Korea, Argentína, és Kongó társaságában a C csoportba kapott besorolást a vb-n. A küzdelmeket együttesnünk június 14-én, vasárna Szlovénia legjobbjai ellen kezdi meg. A csapat minimális célkitűzése a nyolcaddöntőig való eljutás.

A junior keret füredi tagjai: Gerdán Tibor, Kemény László, Nagy Dániel, Németh Balázs, Pulay Gábor, Szöllősi Balázs, Zdolik Bence .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!