Sport

2009.02.09. 03:29

Sima hazai siker - MKB Veszprém - Balatonfüred

<b>Veszprém</b> - Tizenkilenc gólos könnyed sikert aratott a Veszprém KC férfi kézilabda-együttese a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén szombaton délután a Balatonfüredi KC gárdája ellenében.

B. Virág Rita

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3:0, 12.: 5:3, 15.: 7:5, 20.: 11:7, 23.: 15:7, 27.: 17:9, 30.: 18:10, 34.: 21:12, 38.: 23:14, 45.: 31:14, 50.: 33:19, 54.: 34:22, 58.: 39:22.

A Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén a hazaiaknál David Korazija és Iváncsik Tamás maradt ki a hazaiak keretéből, a másik oldalon viszont teljes volt a csapat, mert a hétközi betegségéből felépült Salamon és Kis is, és Frey izomhúzódása is rendbe jött.

A veszprémiek kezdték jobban a mérkőzést, az 5. perc végén már 3:0-ra vezettek, majd Tombor hétméteresből szépített. Eklemovics irányításával az MKB szép támadásokat vezetett, de a befejezéseknél még többször akadozott a gépezet, hisz a 10. perc végén már a negyedik kapufáját érte el a Veszprém. 

A BKC igyekezett tartani a lépést, ám az első akciógóljára 11 percet kellett várni, ekkor Salamon vette be Perics kapuját. 7:5-ig volt szoros az állás, ezután azonban fokozatosan elhúzott a sokkal aktívabb MKB. A BKC rengeteg labdát el-adott, sok apró technikai hibát vétett, amit gyors lerohanásokkal és könnyű gólokkal bosszult meg a vendéglátó.

Fordulás után már csak néha-néha tudta megnehezíteni ellenfele dolgát a füredi együttes. 

Akadt például egy hatperces periódus, amikor csak Mocsai Lajos tanítványai jegyezhettek fel gólt, így a 45. percben már tizenhét gólos volt a különbség. Az utolsó hat minutum sem hozott sok izgalmat, a megyei derbi 8:1-es veszprémi rohammal zárult és így alakult ki az egy híján húszgólos különbség.

Mocsai Lajos: Nagyobb erőkifejtésre számítottunk a fürediek részéről. A védekezésünk még nem volt az igazi, hiszen több könnyű gólt kaptunk. A támadójátékban pedig arra törekedtünk, hogy a belső emberek közül mindenki mindenkivel együtt gyakorolhasson.

Velky Mihály: Sajnos nem sokat tudtunk megvalósítani abból, amit terveztünk. Nem sikerült lefékezni a veszprémieket, rengeteg gyermeteg hibát vétettünk és a második félidőben már csak felvillanásaink voltak.A veszprémiek nagyobbellenállásra számítottaka megyei kupaderbin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!