Sport

2009.04.10. 02:29

Sokoldalú kosár - Öveges-gála nyolcadszor

Balatonfűzfő - Minden korosztály megtalálhatta és megdobhat- ta a saját kosarát az immár hagyományos gálán, melyet nyolcadik alkalommal rendeztek meg az Öveges iskola tornatermében.

Novothny Ottó

Aki nem ismeri a járást a tanintézményben, az is könnyedén odatalálhatott a helyszínre, hiszen a hangos zene, a folyamatos jókedvű zsivaj remek útmutató volt.

 

A főszervező Soós Imre (aki éppen tíz éve edzi az iskola kosárlabdacsapatát, amire a program végén egykori és mai tanítványai kedves ajándékkal emlékeztették is) hol az óvodások, kisiskolások dobóversenyét vezényelte, hol pedig a profik (a Veszprémi Egyetem NB I/B-s játékosainak) kiváló bemutatóját tapsolta meg a közönséggel együtt.

 

Mert a fűzfői kosárgála ugyan családiasan kellemes program, azért vannak izgalmas meccsek, nézők, sportolók, egyszóval minden olyan szereplő, ami elengedhetetlen az egész napos időtöltéshez és izgalomhoz. Az utcai kosárlabda-bajnokságot a lányoknál a veszprémi Vetési, a fiúknál a hazai együttes nyerte meg.

 

A Retro-kupában (egykori és mai Öveges-csapattagok versengése) a kettes számú alakulat végzett az élen.

 

A hárompontosdobó versenyben Kovács Tímea (veszprémi Ipari) diadalmaskodott, széken ülve pedig Deák Dániel (Öveges) célzott a legpontosabban. A félpályáról Csernai Dóra (Vetési) talált bele a legtöbbször a gyűrűbe.

 

Emellett fiúk játszottak lányok ellen, apróságok szorgoskodtak a minipalánkok alatt, egymást váltották a különböző kosaras versenyszámok és remek mérkőzések, bemutatók. Közben szólt a zene, köttettek a barátságok, és egyáltalán, minden a kosárlabdáról szólt, mert aki ott volt, kivétel nélkül elmondhatta: szeretem ezt a játékot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!