még nem lefutott

2019.02.13. 10:15

Solskjaer: a MU is úgy akar focizni, mint a PSG

A Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a kedd esti Bajnokok Ligája mérkőzésen a Paris Saint-Germain magasabb szintet képviselt, csapata éppen ezt a szintet célozza meg.

Manchester United's Norwegian caretaker manager Ole Gunnar Solskjaer (L) reacts during the first leg of the UEFA Champions League round of 16 football match between Manchester United and Paris Saint-Germain (PSG) at Old Trafford in Manchester, north-west England on February 12, 2019. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

„A Manchester United a csúcson akar lenni.

Csalódottak vagyunk, de fejlődni kell, mert ez az a színvonal, amelyet el akarunk érni. Őszintének kell lennünk, az ellenfél magasabb szintet képviselt”

- vélekedett Ole Gunnar Solskjaer a nyolcaddöntős párharc 2-0-ra elvesztett manchesteri első mérkőzése után.

A United veretlen volt a 45 éves norvég tréner decemberi kinevezése óta, minden versenysorozatot figyelembe véve tíz győzelemnél és egy döntetlennél járt a PSG elleni BL-találkozó előtt.

Solskjaer elárulta, hogy a vereség után csalódottak voltak a játékosai az öltözőben, ő azonban úgy véli, hogy még nincsen minden veszve.

„Nagy hegyet kell megmásznunk, de mi a Manchester United vagyunk, mi mindig talpra állunk”

- szögezte le.

Szerinte összességében kiegyenlített mérkőzést játszottak a párizsiakkal, akiknél a kapustól a középcsatárig mindenki kiváló képességű futballista.

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője úgy értékelt, hogy csapata sokat tett a területek lezárásáért, és nem ijedt meg, ha labdát szerzett.

„Az első félidőben még sokszor veszítettük el a labdát, mert gyors megoldásokat kerestünk, erőltettük a dolgokat. Ezzel együtt jó struktúrában, megfelelő szellemiséggel futballoztunk. A második félidőben viszont már jobban kontrolláltuk a játékot” – tette hozzá.

Ugyanakkor óvatosságra intette a PSG szurkolóit.

„Ha mi tudtunk itt győzni, akkor erre képes lehet a Manchester United is nálunk. Még egyetlen csapat sem nyert mérkőzést a félidőben”

- vélekedett, ugyanakkor elégedetten állapította meg, hogy a keddi mérkőzésen csapata előrébb lépett.

A visszavágót március 6-án rendezik.

Borítókép: Solskjaer és Tuchel a párharc első mérkőzésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában