Az utolsó hazai meccs következik

2019.03.23. 07:00

Spanyol vetélytársat fogad vasárnap a BKSE a Veszprém Arénában

Utolsó hazai meccsét játssza a kézilabda EHF-kupa idei szezonjában a Balatonfüredi KSE, amely vasárnap spanyol vetélytársát fogadja.

Horváth Gábor

A jó védekezés továbbra is kulcskérdés Füreden

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A fürediek, mint ismeretes, a sorozat csoportkörében nem saját csarnokukban szerepelnek, hanem a Veszprém Arénában fogadják ellenfeleiket.

A jó védekezés továbbra is kulcskérdés Füreden Fotó: Balogh Ákos/Napló

A BKSE rendkívül kemény négyesbe került, ráadásul sérülések is tizedelték a csapatot, amely már nem juthat tovább. A Balaton-parti együttes kikapott otthon a címvédő Füchse Berlintől, a francia Saint-Ra­phael ellen oda-vissza alulmaradt, és a spanyol BL Logrono La Rioja otthonában is vereséget szenvedett.

Vasárnap a La Rioja lesz az ellenfél. A fürediek bajnoki szereplése biztató, az alakulat győzelmi szériában van, legutóbb szerdán, a Dabast fektette két vállra simán az NB I-ben. – Lendületben vagyunk, jól játszottunk a Dabas ellen is. Nagyobb arányú is lehetett volna a siker, de nem lehetünk elégedetlenek – nyilatkozta a szerdai, 26-19-re végződött találkozóról Csoknyai István edző.

– Erős ellenfelet fogadunk, a La Rioja pillanatnyilag második a spanyol bajnokságban a Barcelona mögött. A formánk megfelelő, a célunk az, hogy jó meccset játsszunk. Spanyolországban 20 percig remekül teljesítettünk, aztán a folytatásban sokat rontottunk, igaz, akkor kénytelenek voltunk balátlövő nélkül játszani. Szita Zoltán azóta szerencsére felépült, most a két beállósunk nem százszázalékos. Nincs rajtunk nyomás, s fél szemmel már a szerdai, Cegléd elleni fontos bajnokira tekintünk – fogalmazott a szakember.

Az összecsapás 14 órakor kezdődik.

Az A csoport állása: 1. Füchse Berlin 8 pont, 2. Saint-Ra­phael 6, 3. BL Logrono La Rioja 2, 4. Balatonfüredi KSE 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában