Sport

2017.03.29. 17:40

Spartan Race - Fantasztikusan szép és izzasztó terepen lesz az akadályverseny

Veszprém - Több ezren vágnak neki az év egyik legnagyobb sporteseményének, amelyet április 1-jén rendeznek Veszprémben, a Betekints-völgyben és környékén.

Horváth Gábor

A széles körben ismert és népszerű Spartan Race következő futama méltó helyszínt talált a királynék városában. A speciális akadályverseny központja a Betekints-völgy lesz, itt helyezkedik majd el a rajt és a cél is, ugyanakkor a viadal nyomvonala érinti a Gulya-dombot és a Séd-völgyet egyaránt.

A helyszín egyfelől nagyon szép, másrészt igazán izzasztó terepet kínál. A verseny lényege épp ez, az indulók egy iszonyatosan kemény próbára vállalkoznak. A természetes akadályok mellett mesterséges építményeken is áthalad majd a viadal útvonala. Az előkészületek már elindultak, a völgybe látogatók a hét eleje óta tapasztalhatták: a szervezők aprólékos munkával készítik elő a területet. Néhány akadály (több mint 20 lesz belőlük!) már áll, ezekből is sejthető: nem mindennapi erőpróba vár a bátor résztvevőkre.

Három évvel ezelőtt az eplényi sícentrum adott otthont a Spartan Race aktuális futamának

Az esemény múlt heti sajtótájékoztatóján elhangzott: a fő versenyszám (Veszprém Sprint) indulólétszámát hétezer főben limitálták a hely viszonylagos szűkössége miatt. A létszám már hónapokkal ezelőtt betelt. Ugyanakkor van lehetőség (akár a helyszínen is) még nevezni egy másik megmérettetésre.

Ez utóbbi futam ugyanazon a pályán halad, mint a fő verseny, a táv is megegyezik, a különbség az, hogy jótékonysági viadalról van szó, a bevételből a veszprémi Kozmutza Flóra óvodát, iskolát, kézségfejlesztő speciális szakiskolát támogatják.

A szervezők a gyerekeket is várják, a kicsik futamaira szintén lehet nevezni, akár a helyszínen is. A rendezvénnyel járó nem mindennapi tömeg okozta közlekedési helyzetet természetesen kezelni kell. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint: "...az indulók futamokban rajtolnak - reggel 7 és délután 17 óra között 15-30 percenként 250 embert indítunk a Betekints-völgyből. Eseményünk közúti forgalmat nem érint, ugyanakkor a nagyszámú résztvevő miatt nagyobb forgalomra lehet számítani a környéken.

Idén április 1-én, szombaton Veszprémben állnak rajthoz a "spártaiak". A pályát a hét eleje óta készítik a szervezők, jól látható, néhány akadály  már áll a Betekints-völgyben. Az indulók nem ismerik előre a rájuk váró terepet, egy biztos, kőkemény kihívás áll előttük. Dehát ezért is érkeznek...

Igyekszünk a várost tehermentesíteni, a forgalomirányításhoz biztosítjuk a megfelelő rendőri és rendezői jelenlétet, mégis rövidebb időszakokra - elsősorban a Pápai út és a Körgyűrű nyugati útgyűrű közlekedésében - előfordulhatnak kisebb kellemetlenséggel járó fennakadások aznap, továbbá a város felől a Gulyadombra vezető utat a Kiskőrösi utcától egyirányúsítjuk az állatkert felé. Az esetleges kényelmetlenségért elnézésüket kérjük, igyekszünk ezt a legkisebb mértékűre csökkenteni. A Betekints-völgy területére a rendezvény napján nem lehet behajtani autóval, a völgy minden irányból le lesz zárva, oda csak a lakók, a szállodavendégek, illetve az engedéllyel rendelkezők számára lehetséges a gépjárművel történő behajtás."

Az esemény hivatalos parkolója a Pápai út - Körgyűrű (nyugati útgyűrű) - Csatári benzinkút által behatárolt területen lesz. A verseny megtekintése ingyenes, a helyszínek gyalog megközelíthetőek. Az indulókat a szervezők arra kérik, hogy legalább másfél órával a rajtjuk előtt érkezzenek meg a völgybe.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!