Európai Szuperkupa

2019.08.02. 15:10

Sporttörténelmet ír egy női játékvezető

Stéphanie Frappart személyében női játékvezetője lesz az augusztus 14-én megrendezendő labdarúgó Európai Szuperkupa-mérkőzésnek.

(FILES) In this file photograph taken on June 29, 2019, French referee Stephanie Frappart gestures during the France 2019 Women's World Cup quarter-final football match between Germany and Sweden at The Roazhon Park Stadium in Rennes, north-western France. - UEFA announced on August 2, 2019, that France's Stéphanie Frappart will become the first female referee of a major men's match on August 14, 2019, at the final of the European Super Cup between Liverpool and Chelsea in Istanbul. (Photo by Damien MEYER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Damien Meyer

A 35 éves bíró ezzel sporttörténelmet ír,

ő az első nő, aki UEFA-rendezésű kiemelt férfi mérkőzést vezet.

Az isztambuli Besiktas Parkban a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool és az Európa-ligában diadalmaskodó Chelsea találkozik egymással.

Frappart áprilisban a francia bajnokság történetének első női játékvezetője lett – az Amiens és a Strasbourg összecsapását bízták rá -, a hamarosan rajtoló idényben pedig már

állandó kerettagnak számít majd a Ligue 1 bírói karában.

Júliusban ő vezette a franciaországi női világbajnokság döntőjét is, és akárcsak azon a mérkőzésen, a Szuperkupa-találkozón is Manuela Nicolosi és Michelle O'Neal segíti asszisztensként a munkáját. A negyedik játékvezető a férfiak között „nagy névnek” számító török Cuneyt Cakir lesz.

Forrás: MTI

Borítókép: Stéphanie Frappart a női vb negyeddöntőjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában