telekom veszprém

2018.09.08. 22:33

Strlek nyolc gólig jutott a Budakalász ellen

Szoros első félidőt követően érvényesítette akaratát a Telekom Veszprém, és idei, második bajnokiját is biztosan húzta be a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Az új szerzemény, Manuel Strlek öt gólt szerzett Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Budakalász–Telekom Veszprém 27-38 (15-18)

Budakalász, 220 néző. Vezette: Bíró, Kiss. CYEB Budakalász: Váczi D., Boros – Váczi M., Koncz 2, Bodnár 1, Czina, Nagy B. 6 (3), Nemes 3, Leimeter 3, Tóth Á. 1, Simotics, Mazák 3, Tóth K., Koller 3, Bohács 5, Sinkovits. Edző: Forgács Gyula.

Telekom Veszprém: Mikler, Djurdjevic – Toft Hansen 1, Ilic 1, Tönnesen 2, Nilsson 4, Nagy L. 2, Accambray 1, Strlek 8 (1), Terzic, Nenadic 6 (2), Dörnyei, Mackovsek 4, Lékai 2, Ligetvári. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A Telekom Veszprém idegenben folytatta szereplését a férfi kézilabda NB I-ben. A bővebb bakonyi keret lehetőséget ad Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek arra, hogy forgassa csapatát, a sérült Gasper Marguc mellett Sterbik Árpád, Blaz Blagotinsek, Iman Jamali, valamint Dejan Manaskov maradt ki.

Alig huszonhárom másodperccel a kezdő sípszó után felavatta a hazai kapust Mackovsek. A küzdő felek 6:6-ig haladtak fej fej mellett, aztán Mazák és Nagy D. góljaival 8:6-os előnyt szerzett a Budakalász.

Háromperces gólcsend után Nilsson duplájával lett újra egyenlő, Nenadic találatával pedig már a Telekom vezetett.

Nem tudott tetemes előnyt építeni a Veszprém, a bátran kézilabdázó Budakalász mindent megtett azért, hogy partiban maradjon nagynevű ellenfelével. A Veszprém 12:12 után zsinórban hármat vágott, s ez a különbség megmaradt a félidő végéig.

Négy vendégtalálattal folytatódott a mérkőzés a szünet után (15:22), a hazaiak részéről csak Nagy Bence tudott betalálni a veszprémi kapuba.

A félidő derekán öt percig egyetlen gólt sem tudtunk feljegyezni, Nagy Bence hetese hozta meg az áttörést (47. perc: 21:27).

A Telekom két támadást is elvétett, nem úgy a Budakalász, amelynek sikerült négyre felzárkóznia (23:27).

Ezt követően a Veszprém egy 7:0-s rohamot produkált, amellyel gyakorlatilag pontot tett a mérkőzés végére. A meccs 27:38-as eredménnyel ért véget.

Forgács Gyula: – Nagy dolog, amit az első félidőben elértünk, de a másodikban már hengerelt a Veszprém, rengeteg lerohanásgólt kaptunk. Kicsit sajnálom a végeredményt, jó lett volna tízen belül maradni.

Ljubomir Vranjes: – Az első félidőben nem volt kellően agresszív a védekezésünk. Sikerült ezen javítanunk a második játékrészben, és rengeteg indításgólt szereztünk. Még egy hetünk maradt felkészülni a Bajnokok Ligája-rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában