Sport

2015.09.08. 17:49

Super Globe: döntőben a Veszprém

Veszprém, Doha – Az utolsó tizenkét percben egyetlen gólt sem kapott a Veszprém, így különösebb megerőltetés nélkül, félgőzzel jutott a Super Globe döntőjébe.

B. Virág Rita

MVM Veszprém–Sydney
29:17 (9:5)

Doha. V.: Kristic, Ljubic (szlovénok).
Veszprém: Mikler – MARGUC 7 (1), Zeitz, Schuch, Sliskovic 6, Terzic, Palmarsson. Csere: Iváncsik, Nilsson 3. Nagy 1, Sulic 1, Ugalde 2, Chema, Gulyás 1, ILIC 8 (3). Edző: Carlos Ortega.
Sydney: Jomim – Traverso, Rui 1, LENNSTROM 4, Bonnin 3, Gaulon, Llorente 3. Csere: Fogerty (kapus), Szlarski 3 (3), Darsoulant, Thrane, Kroczek 1, Holland 2. Edző: Philip Enders.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. 
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3.

Óriási meglepetésre az EHF-Kupa első Füchse Berlin 26:25-re legyőzte a BL-győztes Barcelonát az elődöntőben. A másik ágon a fináléért a Veszprém az ausztrál Sydney University HC-val meccselt. Az ausztrálok ugyanis még hétfőn este a várakozásokat felülírva két vállra fektették a katari Al-Saddot.



Lennstrom góljával kezdődött a mérkőzés, majd Sliskovic duplájával gyorsan fordított a Veszprém. A bakonyiak különösebb megerőltetés nélkül fokozatosan növelték előnyüket. Zeitz a 15. percben már második kiállítását kapta, és ez leginkább azért volt aggasztó, mert összetérdelt riválisával és sántikálva tudott csak levonulni a pályáról. Mikler jól olvasta a sárga mezesek lövéseit, s annak dacára biztosan vezetett az Ortega legénység, hogy Marguc két hetest is kihagyott (24. perc: 8:4).A bakonyiak mestere láthatóan pihentette sztárjait, percekre pályára lépett Nagy, Ilic, vagy Chema, a megsérült Zeitz helyére pedig inkább Gulyást küldte.Sok volt a hiba mindkét oldalon, a találkozónak edzőmeccs jellege volt, és 9:5-ös veszprémi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.



A második etapban aztán már a megszokott kezdősor lépett pályára és Ilic hatalmas átlövéssel indította a játékrészt. Aztán rákapcsolt a Sydney és pár perc alatt felzárkózott 11:9-re. Ortega mester időt is kért, hogy felrázza övéit.

A nem túl nívós derbin a Veszprém nem igazán tudott felpörögni, akadtak periódusok, amikor könnyed gólokkal haladt előre, máskor viszont bosszantó hibákat vétett, főleg védekezésben (17:14).



A BL-döntős fél gőzzel is állandósította a négy-öt gólos differenciát, így érkeztünk el a hajrához (22:17).

Az utolsó percekben az elfáradó ausztrálok képtelenek voltak kapuba találni, a 48. percben szerezték az utolsót. A zárásig viszont a Veszprém könnyed és látványos találatokkal simán, különösebb megerőltetés nélkül jutott be a csütörtöki döntőbe.

Példaképek ellen kézilabdázhattak

Az ausztrálok bevallották, csapatuk példaképe a Veszprém, s a BL-döntő idején együtt szurkoltak a bakonyiaknak a Barcelona ellen. Épp ezért kettőzött erővel hajtottak az Al Sadd ellen is, hogy az elődöntőben találkozhassanak kedvenceikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!