Sport

2016.10.13. 15:50

Száznál is többen állnak majd rajthoz - Hétvégén az idei utolsó szlalomverseny jön

Bakonyszentlászló - Száznál is több versenyzővel, tizenegy kategóriában rendeznek szlalomversenyt a hétvégén, melyen a legtöbb kategóriában nagy küzdelemre számíthatunk a bajnoki címekért.

Heffler Péter

A végéhez ért az idei szlalomos évad is, melyből már csak egy futam, a bakonyszentlászlói száguldás van hátra. A szervező Bakony Rally Autósport Egyesület idén külön bajnokságot is hirdetett, melynek negyedik, zárófutama lesz a hétvégi, akárcsak a Dunántúli Szlalom Kupának, aminek a tizenkettedik körét rendezik ezzel.

A szervezők tájékoztatása szerint egy közel két kilométeres pálya várja majd a száznál is több indulót, akik a már megszokott épített, vagy éppen gyári betontorpedókkal - sőt, egyesek buggyval - érkeznek az egész napos száguldásra. A pályabejárás, nevezés vasárnap reggel hét órakor veszi kezdetét, míg a kockás zászló kilenc órakor engedi el a mezőnyt.

Épített és gyári gépcsoda is fog száguldozni Bakonyszentlászlón
Fotó: Napló

Nevezni pedig már csak azért is érdemes, mert a szervezők a jó ebédhez búg a motor elvet követve minden indulónak egy tál étellel kedveskednek.

A verseny végén aztán tizenegy kategóriában hirdetnek majd győztest, és mivel az évad utolsó versenye a bakonyszentlászlói, több géposztályban a bajnoki címek is itt dőlnek el. A kategóriák
jelentős részében még min-
dig nyílt a verseny, így igen nagy csatára van kilátás vasárnap.

Mulicz Lászlótól, az SR Sport Egyesület elnökétől még megtudtuk, hogy a DSZK ünnepélyes díjkiosztóját november 26-án rendezik meg - az előző évhez hasonlóan - a Hangvillában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!