Kézilabda

2017.11.14. 20:02

Szeged-Balatonfüred: Tíz volt közte

Az első félidőben remekül tartotta magát a Balatonfüredi KSE a Szeged otthonában kedden a férfi kézilabda NB I-ben. Szünet után a hazaiak remekül védekeztek, és állva hagyták ellenfelüket.

Horváth Gábor

MOL-Pick – BKSE 31:21 (16:13)

Szeged, 2500 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. MOL-Pick Szeged: Sierra – SOSTARIC 4, Buntic 2, THIAGUS 1, Bánhidi 1, Kallman 2, Skube 2. Csere: SEGO (kapus) 1, SIGURMANNSSON 7 (4), GORBOK 4, Zsitnyikov 1, BODÓ 4, Balogh 1, Zubai 1, Fekete, Blazevic. Edző: Carlos Pastor. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 3 (3), KASPAREK 6, Németh 1, Kemény 1, Semenov, Bóka. Csere: Bősz (kapus), TOPIC 3, Karvatski 1, Varsandán 1, DEBRECZENI 2, Máthé 1, Horváth 1, Déber 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

A második fogadta a harmadikat a férfi kézilabda élvonal keddi mérkőzésén. A Szeged és a Füred egyaránt 16 ponttal várta a meccset, az azonos mérleg ellenére a hazaiak természetesen bombabiztos esélyesnek számítottak.

A balatonfürediek (a labdával Topic) a Veszprém után a Szegedtől is vereséget szenvedtek Fotó: Penovác Károly

Sierra védéssel és szegedi góllal kezdődött a találkozó, a BKSE nem tudott a kapuba találni, Gorbok növelte a különbséget, 5. perc: 2:0. A vendégeknél először Hornyák volt eredményes, a szélső hetesből szerzett gólt, Kasparek pedig egyenlített, 2:2.

A Tisza-partiak megrázták magukat, hatszor találtak be zsinórban, míg a Füred, ha esetleg helyzetbe is került, hibázott támadásban, 15. perc: 8:2. Csoknyai István időt kért. A folytatásban Kasparek törte meg a csendet, erre Zsitnyikov válaszolt.

A 20. percben 12:6-ot mutatott az eredményjelző, a sérülések miatt igazi balátlövő nélkül játszó Balaton-partiaknak nehezükre esett felvenni a házigazda ritmusát. Azért igyekezett a BKSE, Kasparek lövései többször is utat találtak Sierra hálójába, Topic jól szállt be a támadásokba. A 22. percben (12:8) Pastor mester is kikérte egyik idejét.

Jó védekezés után a vendégek háromra csökkentették hátrányukat, 26. perc: 14:11. Majd Debreceni találatával kettőre olvadt a hátrány. A hajrában akár még feljebb is zárkózhatott volna a hátul szigorúan záró, többször is labdát szerző Füred, amely azonban két ziccert hibázott.

A második félidő elején kettős emberhátrány is nehezítette a vendégek dolgát, akik ráadásul sok hibát vétettek, 34. perc: 20:13.

Kasparek messziről talált be, de továbbra is sokat rontott a BKSE, a szegediek lendületbe jöttek. Sego kiváló teljesítményt nyújtott a hazai kapuban, a hálóőr még eredményes is tudott lenni. A MOL-Pick jól védekezett, nem sok helyet adott ellenfelének, 46. perc: 24:16.

Csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége, ugyanakkor a Balaton-partiak sikeresen tartották tízen belül magukat. Egészen az 55. percig, ekkor nem akármilyen góllal hizlalta két számjegyűre a különbséget a Szeged, dupla kínai figura végén Bodó talált be, 28:18.

A Fürednek volt válasza, de végül maradt ez a differencia.

Csoknyai István: – Jobban játszottunk, mint a Veszprém ellen. Most nem volt annyi technikai hibánk, de rengeteg ziccert kihagytunk. Ha ezekkel jobban sáfárkodunk, szorosabb eredményt érhettünk volna el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában